Szijjártó futsalcsarnokot építtet a dunakeszieknek

Föld S. Péter 2019. október 5. 10:42 2019. okt. 5. 10:42

Örülhetnek Dunakeszi polgárai, többé nem kell szégyenkezniük mások előtt: futsalcsarnok épül a településen. Ezzel egy régi álom valósul meg, már csak ez hiányozhatott az ott élők boldogságához. Megvan mindenük, sőt, még annál is több, már csak egy ilyen sportcsarnok hiányzott a teljességhez, de hamarost meglesz az is. 1,8 milliárdnyi tao-pénzből épül a létesítmény, nem függetlenül Szijjártó Péter külügyminiszter szíves közbenjárásától.

Szijjártó Péterről köztudott, hogy még a mostaninál is fiatalabb korában olyannyira kedvelte a futsal nevű sportot, hogy maga is aktív játékos volt. 2011-ben alapította meg a Dunakeszi Kinizsi futsal szakosztályát, s bár mintegy három évvel ezelőtt, visszavonult az aktív sporttól, egykori játszótársairól nem feledkezett meg. Többüket a külügyminisztériumban foglalkoztatták, s most pedig sportcsarnok épül.

Szijjártó néhány évvel ezelőtt költözött Dinakeszire, 167 millió forintért vásárolt házat a településen. Akkor sokan nem értették, hogy miből telik egy viszonylag ifjú, pályája elején járó embernek ilyen drága házra, ám Szijjártó eloszlatta a ház vásárlásával kapcsolatos kételyeket. Kiderült, hogy szülői segédlettel jutott hozzá a 167 millió forintba kerül kulipintyóhoz, a szülők pedig onnan teremtették elő a rá valót, hogy egy életen át megfeszített munkával dolgoztak, így kuporgatták össze a Szijjártó-házhoz még hiányzó összeget.

Ez a magyarázat nemcsak azért volt megnyugtató, mert eloszlatta azoknak a kételyeit, akik azt gondolták, hogy Szijjártó esetleg nem teljesen legális úton kereshetett ennyi pénzt, de azoknak a fiataloknak is tanulságos lehetett, akik csak sóvárognak lakhatási lehetőségről. Azokról beszélünk, akik nem ilyen nagy és drága házban gondolkodnak, hanem egy 167 millió forintos vityillónál kisebbel és kevésbé fényűzővel is beérik. Nos, számukra itt a tanulság, valamint a követendő példa: tessék olyan családba születni, ahol a szülők egy dolgos élet munkájának gyümölcsét gyermekük számára képesek kamatoztatni.

Arról sajnos nem jött hír, hogy Dunakeszin belül hol épül a futsalcsarnok. Messze lesz-e Szijjártó említett kulipintyójától, vagy a külügyminiszter Orbán Viktor példáját követi, aki gyakorlatilag felcsúti dácsája végébe építtette a Pancho Arénát.

Amint megtudjuk, értesítjük az olvasót.