Szolnok megyei cukrászok nyerték a Luxemburgi Gasztronómiai Világbajnokságot

HírKlikk 2018. december 1. 15:05 2018. dec. 1. 15:05

Két Jász-Nagykun-Szolnok megyei cukrász, aranyéremmel érkezett haza a Luxemburgi Gasztronómiai Világbajnokságról.

Három arany, egy bronz és két diploma a mérlege a kedden befejeződött, négynapos Luxemburgi Gasztronómiai Világbajnokságnak. Az öttagú Jász-Nagykun-Szolnok megyei csapat fantasztikus eredménnyel zárta a versenyt – írja a Szolnoki Napló.

A cukrász artisztika kategóriában indult Erdős Hanna többszörös olimpiai világbajnok mestercukrász, aki aranyéremmel tért haza, éppúgy, mint tanítványa Erdős Barbara (csupán névrokona Hannának), aki szintén a legfényesebb medál gazdája lehetett.

Hanna már rutinos versenyző, éppen tíz éve szerepelt első nemzetközi versenyén. Ma már négy olimpiai aranyérem, négy világbajnoki aranyérem és egy világbajnoki bronzérem birtokosa, és aki a már jól ismert, „élethű” herendi-tárgyakkal, motívumokkal érkezett Luxemburgba. Most Herendi porcelán teáskészletet, vázát, gyümölcstálat, órát készített cukorból, valamint egy hegedűt, egy gobelin képet, sőt még az asztalterítőt is maga készítette, aprólékos munkával, cukorból.

Erdős Barbara cukor babaházat és hozzá hintót készített, amivel megnyerte az aranyérmet.

A Kisújszállásról érkező Tóth László is arannyal térhet haza. Az Illéssy Baptista Középiskola igazgatóhelyettese artisztika kategóriában győzött.

A szolnoki Osztrovszki Ildikó zöldségfaragó két diplomával tér haza Luxemburgból.

Rékási Tibor szakács, a szolnoki Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola 9 diákjával bronzérmet zsebelhetett be.