Szombathely lehet az első magyar okosváros

HírKlikk 2019. augusztus 29. 17:00 2019. aug. 29. 17:00

Mobiltelefonos alkalmazás segítheti majd a lakosságot a képviselőkkel való közvetlen kapcsolattartásban. Az applikációt csütörtökön, az Éljen Szombathely! szövetség programismertető rendezvényén mutatják be.

A 11 szervezetet tömörítő ellenzéki szövetség társadalomtudósok bevonásával fejlesztette ki azt a mobilalkalmazást, amely segítségével a szombathelyi lakosok közvetlenül fordulhatnak képviselőjükhöz a várost érintő kérdésekben, legyen az akár egy kátyú vagy az utcára szóródott szemét. Információink szerint az alkalmazást úgy készítették el, hogy később igény szerint bővíteni lehet majd további közösségi felhasználási lehetőségekkel.

Az applikációt csütörtökön 17 órai kezdettel programismertető keretében mutatja be dr. Nemény András, az Éljen Szombathely! szövetség polgármesterjelöltje. Az ellenzéki szövetség programjában kiemelt helyet kap a „Nyitott ajtók korszaka”, ami azt jelenti, hogy győzelme esetén az új városvezetés a lakosság bevonásával, minden eddiginél nagyobb átláthatóságot biztosítva akarja irányítani a város ügyeit.

Információink szerint a programismertető rendezvényen jelen lesz a nemrég – a helyi Fidesz-frakció álláspontjával szemben – Szombathely díszpolgárává választott Jordán Tamás is.