“Szövetségben Európával szolgáljuk a magyar hazát”

HírKlikk 2019. május 15. 06:24 2019. máj. 15. 06:24

Több ezer milliárd forintos adósság az ára annak, hogy Orbán a kontinensen kívül keres szövetségeseket, miután Európában elvesztette támogatóit. Az MSZP ezzel szemben az európai progresszív erőkkel lépett szövetségre, hogy megteremtsék a minden polgárnak biztos megélhetést nyújtó Szociális Európát - közölte szolnoki fórumán Tóth Bertalan.

A miniszterelnök elveszítette európai szövetségeseit, sem az Európai Néppártot sem annak vezetőit nem tartja partnerének. Szélsőjobboldali, nacionalista politikusok barátságát keresi, akik Európa szétbomlasztásában, saját nemzetállamuk és hatalmi pozícióik megerősítésében érdekeltek - jelentette ki szolnoki utcafórumán Tóth Bertalan.

Az MSZP pártelnöke emlékeztetett arra, Orbán a kontinensen kívül keres szövetségeseket, aminek megkérik az árát. Moszkvából a paksi bővítés 3 ezer milliárd forintos terhével jött vissza, Pekingből egy vasútvonal építésére fordítható 800 milliárd forintos adóssággal, az Egyesült Államoktól pedig 500 milliárd forintért fog vásárolni fegyvereket Magyarország számára. “Ez a külpolitika elképesztően sokba kerül a magyar adófizetőknek, ahelyett hogy például az egészségügyre fordítanák ezt a rengeteg pénzt.“

Mint fogalmazott: a szolnoki emberek biztosan jobban örülnének, ha ebből a helyi kórházban a szakápolók és orvosok bérét emelnék, hogy ne hagyják el az országot.

Az MSZP pártelnöke kitért az együttműködés, a közös megoldások keresésének fontosságára is. Azt mondta, az európai közösségben szövetségeket kell kötni, amit az MSZP létrehozott a Párbeszéddel és az Európai Szocialista Párttal, amely csúcsjelöltjének, Frans Timmermansnak jó esélye van arra, hogy az Európai Bizottság elnöke legyen.

Kijelentette, velük együtt fognak küzdeni azért, hogy jöjjön létre a Szociális Európa, amely minden polgárnak, köztük a magyaroknak is biztos megélhetést nyújt. “Mi szövetségben állunk az Európával, szövetséget kötöttünk az európai progresszív erőkkel, így szolgáljuk a magyar hazát, képviseljük a magyar emberek érdekeit” - jelentette ki Tóth Bertalan.

Forrás: Hírklikk