Tarlós:amit az ellenzék csinál a hajléktalan-ügyben az embertelenség

HírKlikk 2018. december 7. 10:14 2018. dec. 7. 10:14

A főpolgármester a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az október közepén hatályba lépett közterületen életvételszerű lakhatást jogellenessé nyilvánító rendelkezésről szólva elmondta: az ellenzék harsog arról, hogy milyen embertelen intézkedéseket hoz a kormány, és ezt támogatja az önkormányzat.

 "Rendkívül álságosnak, tisztességtelennek, felelőtlennek, sőt egyenesen gonosznak tartom azt a propagandát, hogy ami most folyik az embertelenség" - fogalmazott.

Tarlós István hangsúlyozta: a hajléktalan embereknek méltó körülményeket biztosítanak meleg helyen, étellel, orvosi ellátással, és sokkal jobban gondoskodva a biztonságáról, mint korábban. Szerinte az az igazán embertelen, amikor azt mondják, hogy "mi vagyunk a demokraták, mi vagyunk a humánusak, mindenkié a város, tehát nyugodtan tengődjetek, vagy akár haljatok éhen, vagy fagyjatok meg, nagyon demokratikus módon biztosítjuk ezt számotokra, sorsotokra hagyunk benneteket".

A hajléktalanok kárára és kontójára folytatnak egy olcsó és rendkívül negatív propagandát rövidtávú politikai haszonszerzés céljából - jelentette ki Tarlós István, aki kiemelte: a hajlékatalanellátás minden paraméterét jelentősen javították a Belügyminisztériummal összefogva 2010 óta.

Forrás: Hírklikk