Tarlós elvtárs és a tönkre vágott Budapest

Föld S. Péter 2019. január 20. 14:27 2019. jan. 20. 14:27

Tarlós István főpolgármester jó ideje azt kommunikálja, hogy hagyta magát meggyőzni Orbán által. Kemény tárgyalásokat folytatott a miniszterelnökkel, aki végül az összes kérését teljesítette, így aztán Tarlós beadta a derekát, és újból indul a főpolgármesteri tisztért. Ez a hivatalos szöveg, miközben a vak is látja, hogy minden fordítva történt: Tarlós főpolgármester mindent odaadott Orbánnak, hagyta, hogy széthordják Budapest javait, cserébe Orbán újból elindítja őt a Fidesz színeiben az ősszel esedékes főpolgármesterválasztáson.

Láttuk legutóbb a látványtervet, innen tudjuk, hogy milyennek (rém)álmodták meg a Vörösmarty teret. Nem lettünk boldogok tőle. Hivatalos megfogalmazás szerint átalakítják, korszerűsítik, ami az ő olvasatukban azt jelenti, hogy kivágják a fákat. Előbb egyet, majd sorban a többit is, ha eljön az ideje.

A Kossuth téren nincsenek már fák, és csak idő kérdése, hogy a múzeumi negyeddé kinevezett Városliget elveszítse zöldövezet jellegét. Ott is végítélet vár sok fára, miközben azt kommunikálják, hogy több lesz a zöld, mint amennyi eddig volt.

Higgye el, akinek hat anyja volt!

Amit ellopni nem képesek, azt átnevezik. Ha ez sem megy, lebontják, kivágják. Csak stadiont képesek építeni, valamint kisvasutat, minden mást lerombolnak, és sóval hintik be a helyét. Orbán (és a Fidesz) nem szereti Budapestet, bűnös városnak tartják, ha tehetnék, stadiont építenének mindenhová, legelőt, szántót, saját lábat, szotyiköpködőt.

Orbán és a Fidesz persze lenézik Tarlóst, és röhögnek a kínlódásán, de úgy tesznek, mintha kedvelnék, mert számukra még mindig Tarlós a legkevésbé rossz megoldás, ugyanis, ha más volna a főpolgármester, nem lenne képes olyan jól képviselni Budapesten Orbán és a Fidesz érdekeit, mint Tarlós.

Azért van rossz hír is a nagyon mélyen tisztelt urak számára. Kivághatnak akárhány fát, fél Magyarországnyi erdőt, mindig lesznek olyanok, akik emlékezni fognak a fákra. És emlékezni fognak azokra is, akik ezt a barbárságot parancsba adták. A József nádor téren, a Városligetben, a Kossuth téren, a Vörösmarty téren, mindenütt.

A budapestiek mindenre és mindenkire emlékezni fognak.