Tarlós István egy emberre hasonlít

Nagy András 2019. január 24. 14:34 2019. jan. 24. 14:34

„Tarlós István kiköpött úgy néz ki, mint egy ember, csak sajnos egyértelműen Orbán Viktor emberének tűnik” – reagált a Hírklikknek Horváth Csaba a főpolgármester tegnapi beszólására, amiben őt egy szakállas amágához hasonlította.

Szakállas agámához hasoníltotta Horváth Csabát, az MSZP főpolgármester-jelöltjét Tarlós István a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, miután a szocialista politikus a fideszes rabszolgatörvénnyel, és a bebukott e-jegyrendszerrel kapcsolatban kérdezte.

Budapest jelenlegi első emberének tehát valódi válasz helyett egy közepes méretű kétéltű jutott eszébe, állítása szerint azért, mert ez az az állat, amelyik, ha izgul, felfújja magát és kimereszti a pikkelyeit, hogy erősebbnek és nagyobbnak látsszon. „Ön nagyjából hasonló típus az emberek világában” – mondta Horváthnak abban a vitában, amelynek a végén a közgyűlés fideszes többsége lesöpörte az ellenzék a rabszolgatörvény ellen benyújtott határozati javaslatát.

A tegnap történtek után ma telefonon kerestük Horváthot, hogy kíván-e reagálni Tarlós keresetlen szavaira. A szocialista politikus annyit felelt: nem méltó egy főpolgármesterhez, ahogyan Tarlós az ellenzékkel kommunikál, ezzel ugyanis nem őket, hanem az ellenzékre szavazó budapestieket sérti.

Ő egyébként soha nem hasonlítaná semmilyen állathoz a fő politikai riválisát. „Tarlós István egy ember, csak sajnos Orbán Viktor embere” – mondta, hozzátéve, hogy ha viszont már az állati hasonlatoknál tartunk, éppen Tarlós volt az, akit pár éve Kaméleon-díjjal tüntettek ki, méghozzá a meglehetősen kacskaringós és változatos politikai pályafutása miatt