Tarlós nem sajnálja, hogy elkergetik a CEU-t

HírKlikk 2018. december 5. 07:17 2018. dec. 5. 07:17

Rendkívül kellemetlen pillanatokat élt át Tarlós István, amikor a CEU Bécsbe költözéséről kérdezték az ATV Egyenes Beszéd Kontrában. Budapest főpolgármestere folyamatosan próbált kitérni a kérdések elől, hiszen pontosan tudta, hogy az egyetem elvesztése rányomhatja a bélyegét a 2019-es főpolgármester-választásra. Tarlós az utolsó pillanatig igyekezett elhitetni a nézőkkel, hogy nincs véleménye az ügyről, majd mégis elkezdte felmondani a fideszes leckét.

A főpolgármester a CEU kapcsán többször is kijelentette, hogy nem tartozik a kompetenciái közé és ezért nem is tudja megállapítani, hogy amik elhangzottak, azok közül mi az igaz és mi nem. Mint mondta, annyit hallott, hogy vannak jogszabályok és törvények, melyeket minden egyetem betart, állítólag ez az egy intézmény pedig nem és szerinte ez elfogadhatatlan, ha így van. Hozzátette: ő személy szerint ennek sem tudta az igazságtartalmát ellenőrizni, de szerinte azok sem, akik most a leghangosabban verik a dobot.

Arra a felvetésre, hogy a bécsi főpolgármester büszke rá, hogy a CEU az osztrák fővárosba költözik, Tarlós úgy reagált: „a bécsi főpolgármester még új és valószínűleg nem tudja, mi a dolga és mi nem a dolga”.

Forrás: Hírklikk