Tarlós: Szó sincs róla, hogy a projekt bedőlt volna

HírKlikk 2018. december 1. 12:56 2018. dec. 1. 12:56

Az, hogy a várost pénzügyi veszteség érte, ez nem igaz. Szó sincs róla, hogy a projekt bedőlt volna, ezek pusztán kommunikációs erőlködések - így magyarázkodott Tarlós István, Budapest főpolgármestere az ECHO TV Napi aktuális című műsorában, miután menesztette a BKK vezérigazgatóját.

"A probléma fő oka a kommunikációban van, ugyanis a főváros nem bontott fel semmit a kivitelezővel. Két szerződésről beszélünk, az egyik a finanszírozási, amit a főváros kötött, ez pedig jelenleg is érvényben van. Ettől függetlenül a BKK önállóan kötött egy másik szerződést, a kivitelezési szerződést egy szállítóval, egy német céggel. Ezt a kiviteli szerződést mondta fel az igazgatósága a BKK-nak" - magyarázta a főpolgármester. 

Hozzátette: azért kezdeményeztem a cégvezető felmentését, mert egy év alatt nem sikerült azt elérni, hogy a kivitelezővel vagy megkössék azt a megegyezést, ami az ügy befejezését elősegítette volna. Nem a BKK sértett szerződést, hanem a szállító. 

Az, hogy a várost pénzügyi veszteség érte, ez nem igaz. Szó sincs róla, hogy a projekt bedőlt volna, ezek pusztán kommunikációs erőlködések - jelentette ki.

A BKK-sok sem követtek el bűncselekményt, nem erről van szó. A tehetetlenség, az időhúzás, időveszteség miatt kellett személyes konzekvenciákat levonni - magyarázta. Hangsúlyozta: 

Forrás: Hírklikk