Távozz tőlünk, sámán!

Föld S. Péter 2019. szeptember 21. 06:23 2019. szept. 21. 06:23

Alekszandr Gabisev jakutföldi polgár, foglalkozására nézve sámán, egy 8000 kilométeres vándorlással szerette volna kiűzni a Kremlből „a gonoszt”. Ezzel még nem lett volna baj, ám Gabisev sámán elkövette azt a hibát, hogy a gonoszt Vlagyimir Putyinnal azonosította, és márciusban azért indult el otthonról, hogy két év alatt Moszkvába érjen, ahol számításai szerint addigra már nem lesz ott Putyin elnök.

Ki tudja, mi lett volna a nem mindennapos kaland vége, de az ellenzéki sámánt 3 ezer kilométernyi gyaloglás megtétele után egy közelebbről meg nem nevezett, Jakutföldön elkövetett állítólagos bűncselekményért letartóztatták. A Kreml nem kommentálta az esetet, csupán annyit közöltek, hogy nem tudnak minden bűncselekményt nyomon követni.

A történet nem volna különösebben érdekes, de amiért valamennyire mégis figyelemre méltó, hogy a jelek szerint Putyin tart a sámánoktól. Hisz Gabisev sámán természetfölötti erejében, ezért kellett megakadályozni, hogy a Jakutföldről indult gyalogló valóra váltsa tervét, és elűzze Putyint Moszkvából.

Mi kis ország vagyunk, nekünk csak néhány jobb sorsra érdemes ufószakértőre telik. Mindenek előtt Pataky Attilára, akit már több alkalommal magukkal ragadtak az ufók, ám tőle nem kell tartania Orbán Viktornak, mert az énekes lelkes híve a miniszterelnöknek és a Fidesznek.

Azt persze nem tudhatjuk, hogy Gabisev sámán tényleg elkövetett-e valamilyen bűncselekményt, vagy letartóztatása csak a mostanság szokásos orosz mindennapok velejárója. Az is lehet veszélyes bűnöző, és épp ezen a gyalogtúráján találták meg. Nem kizárt, hogy néhány évvel ezelőtt szabálytalanul előzött és közben átlépte a záróvonalat, de az is lehet, hogy dobozos tejet lopott egy boltból – ezeknél a sámánoknál sosem lehet tudni.

Mindenesetre nálunk sem árt óvatosnak lenni. Nem akarunk pánikot kelteni, de már most figyelmeztetjük a lakosságot, hogyha az út szélén bandukoló sámán kinézetű turistával találkoznak, kérdezzék meg miben sántikál. Amennyiben gyanúsnak találják, haladéktalanul értesítsék a hatóságokat. Ha már a beígért migránsok nem jönnek, legalább a sámánoktól védjük meg Magyarországot!