Terrorcselekménnyel vádolják a Honvéd játékosát

HírKlikk 2019. április 11. 18:15 2019. ápr. 11. 18:15

A bz-berlin.de című lap értesülése szerint a Budapest Honvéd játékosa, Anis Ben-Hatira németországi otthonánál és számos más helyszínen is tartott házkutatásokat a német rendőrség.

A Budapest Honvéd is értesült az akcióról, amelynek középpontjában az Észak-Rajna-Vesztfáliai székhelyű Ansaar International áll, amellyel a bz-berlin.de tájékoztatása szerint Ben-Hatira többször is együttműködött.

A rendőrség gyanúja szerint ez a szervezet támogatja a radikális iszlamista csoportot, a Hamászt.

A Budapest Honvéd már februárban, Ben-Hatira leigazolásakor is tisztában volt a játékos múltjával, az őt ért vádakkal. Ben-Hatira elmondta a klubnak, hogy a vádak alaptalanok. A klub közleményben tudatta, hogy mindaddig hisz a játékos ártatlanságában, amíg be nem bizonyosodik annak az ellenkezője.

Nem tudom, miért történt ez, sajnálom, hogy próbálják befeketíteni a nevemet, s nagy kár, hogy ilyen dolgokról kell beszélnem, hogy megint kapcsolatba hoztak a terrorizmussal. Ha legközelebb jönnek, akkor ajtót nyitok nekik szívesen, akár a mosdóban, akár a pincében vagyok. Csak hagyjanak békén ezekkel a vádakkal, hiszen semmi közöm hozzájuk.

– mondta Anis Ben-Hatira a Honvéd honlapjának

Forrás: Hírklikk