Thürmer: az embereknek van pénzük, csak körül kell nézni a boltokban

HírKlikk 2018. december 15. 09:43 2018. dec. 15. 09:43

Lélekben ott vagyunk, de fizikailag nem. Sajnálatosan a liberális pártok az első perctől kezdve rászálltak a tüntetésre. A munka törvénykönyve csak ürügy volt nekik. Az EP-választásra hajtanak - mondta Thürmer Gyula az Azonnalinak.

A Munkáspárt elnöke az interjúban hangsúlyozta: "az ellenzéki pártok most a radikalizálódással akarják elvesztett pozícióikat visszaszerezni, de ehhez is gyengék. Nem lettek radikálisak, csak másolni próbálnak nyugati módszereket".

"A parlamentben nem lehet a törvényt megakadályozni, mert az ellenzék kisebbségben van. A kormányokat lehet külső nyomással arra kényszeríteni, hogy változtassák meg a véleményüket. Ehhez azonban erőre van szükség. A december 8-i tüntetést szervező konföderációk nem rendelkeznek elég erővel ahhoz, hogy jelentős tömegeket mozgósítsanak, és hosszabb ideig az utcán tartsák őket. Nem rendelkeznek a liberális pártok sem. Az MSZP romokban hever. A DK azért létezik, mert Gyurcsány eltartja őket" - tette hozzá Thürmer.

Arra a kérdésre, hogy a Munkáspárt kimegy-e az utcára tüntetni a dolgozók érdekeiért, a pártelnök azt mondta:

"Könnyebb munkát, több pénzt akarsz, harcolj érte! És mi segítünk. De a munkás, a dolgozó, a szakszervezetek harcát nem veheti át a Munkáspárt."

Thürmer Gyula hozzátette:

"ne felejtsük el, hogy az embereknek ma van munkájuk. Itthon vagy külföldön, de van. Pénzük is van, nézzen csak körül a boltokban, most karácsony előtt".

Forrás: Azonnali