Thürmer Gyula levelet írt Orbán Viktornak

HírKlikk 2018. december 18. 20:30 2018. dec. 18. 20:30

A Munkáspárt elnöke arra kéri a magyar miniszterelnököt, hogy vonja vissza a Munka Törvénykönyvének módosítását.

"Az elmúlt években kialakult egy olyan helyzet, amely ugyan nem elégíti ki a dolgozó tömegeket, de még sem vezetett jelentős társadalmi elégedetlenséghez. Annak ellenére sem következtek be sztrájkok, tömeges megmozdulások, hogy az elmúlt 30 év terheinek nagy részét éppen a dolgozó emberek voltak kénytelenek elviselni. A jelenlegi törvénymódosítás egy lényeges kérdésben megváltoztatja a tőkéstulajdonos és a dolgozó, a munkavállaló közötti eddigi viszonyt. Ez nagyon sok embert fájdalmasan érint, s úgy élik meg, mint a kiszolgáltatottság, a kizsákmányolás növekedését" - áll a levélben.

A Munkáspárt szerint ez a törvénymódosítás a társadalom számos megoldatlan kérdését is felszínre hozza, ami növeli az emberek közötti feszültséget.
 
"Kérem Önt, Miniszterelnök Úr, vonják vissza a Munka Törvénykönyvének módosításáról hozott törvényt! Tegye ezt meg ne a liberális ellenzék kedvéért, hanem a magyar dolgozók érdekében! Azokért, akik nap mint nap megtermelik a hazai és külföldi cégek profitját.  Azokért, akiktől hazánk jövője függ"
 
-írta az elnök.
Forrás: Hírklikk