Több sérült, rengeteg kár a tegnapi vihar után

HírKlikk 2019. szeptember 10. 19:17 2019. szept. 10. 19:17

Több mint hétszáz helyre riasztották a tűzoltókat Csongrád megyében a hétfő délután lecsapó vihar miatt - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

  Molnár Krisztina közölte: szinte a megye minden pontjáról érkeztek bejelentések, kidőlt fák és leszakadt faágak okoztak komoly fennakadásokat a városokban és a külterületeken.

A legnagyobb károkat Szegeden okozta a több mint száz kilométer/órás szél. Szeged minden pontján kidőlt fákat, úttestre hasadt faágakat lehetett látni, ami fennakadásokat okozott a forgalomban is. A kidőlt fák a villanyvezetékeket is leszakították, a megye több pontján volt áramkimaradás. Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megye tűzoltói kedd délután óta folyamatosan a viharkárok felszámolásán dolgoznak. A helyreállítás előreláthatólag szerdára is áthúzódik.

A viharban három ember is megsérült Szegeden, a Széchenyi téren.

A szegedi önkormányzat közleménye szerint kedd reggelre helyreállt a város működése. Összefogással, éjszakába nyúlóan dolgoztak együtt a szegedi önkormányzat cégei a hétfői viharkárok elhárításán. A tömegközlekedés már hétfőn este helyreállt, kedd reggelre járhatóvá váltak a városi közutak, elhárították a balesetveszélyt a közterületeken - áll a közleményben.

Forrás: MTI/Hírklikk