Tömegével telepíti be a külföldi munkavállalókat a Fidesz

Nagy András 2019. május 22. 14:04 2019. máj. 22. 14:04

Az a baj, hogy ha lehozzák az igazságot, másnap már nincs munkájuk a fideszes propagandagyárban – mondta a kormánypárti propagandistákról a Hírklikknek Komjáthi Imre, aki a múlt pénteki afférja után sem vett vissza a lendületéből, sőt. Már közel 8000 megtett kilométernél és tucatnyi gyárlátogatásnál jár.

Az MSZP alelnöke legközelebb sem fogja szó nélkül hagyni, hogy a Fidesz által fizetett média újságírónak nem nevezhető politikai munkatársai mellékérdezésekkel verjék szét a magyar dolgozók érdekében tartott sajtótájékoztatóit. Ezt maga a szocialista politikus mondta a Hírklikk megkeresésére, miután kedden a PestiSrácok terjedelmes cikket szentelt neki, illetve a múlt heti gyárlátogatásán történteknek.

Mint megírtuk, pénteken az MSZP és a Párbeszéd a magyar munkavállalók kiszolgáltatott helyzetéről beszélt a Hankook dunaújvárosi üzeme előtt, amíg a fideszes PestiSrácok meg nem jelentek, és neki nem álltak széttrollkodni a sajtótájékoztatót. A fideszes propagandamédia magát újságírónak nevező politikai munkatársa hamar megbánhatta ezt, miután Komjáthi úgy küldte el, hogy a mikrofonja talán azóta is zúg bele.

Ma a Fejér megyei Gárdonyban egy lepukkant, többségéban ukrán melósok által bérelt munkásszálló előtt például elmondta, az MSZP-Párbeszéd közös kampánystábja már nyolcezredik kilométer környékén jár, több tucat gyárkapunál álltak meg, hogy beszéljenek az ott dolgozó emberekkel, de sajnos egyre többször csak a „Ya ne rozumiyu”, azaz „Nem értem” a válasz, amikor a munkakörülményeikről érdeklődnek.

Komjáthi a mai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a munkaerő-szervező cégek mögött szinte kivétel nélkül fideszes vállalkozók állnak, ők azok, akik az állami propaganda zaja mellett szépen csendben hozzák be az olcsón dolgozó gazdasági bevándorlókat Magyarországra. Visszautasított ugyanakkor minden olyan feltételezést, hogy ő vagy a pártja idegengyűlölő lenne. Nem a külföldiek ellen, hanem a magyar munkások mellett vagyunk – fogalmazott.

Komjáthi felidézte, hogy a Sajómente című, szintén kormánypárti portál is „beleállt” egyszer, egy félpályás útlezárás alkalmával 120 kilós kövér kommunistának titulálva, amire ő felajánlotta a lapnak, hogy felkeresi őket a szerkesztőségükben. Egyrészt, hogy testközelből lássák, hogy közel sincs 120 kiló, de ami lényegesebb, hogy egy korrekt interjú keretében minden kérdésükre válaszoljon. Azóta egyetlenegyszer sem jelentek meg nála, leszálltak róla. Ennek okát a szocialista politikus abban látja, hogy „ha korrektül lehozzák az igazságot, amit és ahogy mondok nekik, másnap már nincs munkájuk a fideszes propagandagyárban”.

Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke egyébként hatgyerekes családapa, aki a szocialista párt honlapjára feltöltött életrajza szerint 1985 óta dolgozik a kazincbarcikai a BorsodChem Zrt-nél folyamatos műszakban. Naponta megéli mindazt, amiről a sajtótájékoztatóin beszél.