Törőcsik Mari: Jó lenne, ha az emlékház akkor nyitna meg, amikor én már nem vagyok

HírKlikk 2018. december 29. 12:15 2018. dec. 29. 12:15

Meglepő hírt kapott Törőcsik Mari: nemrég kiderült, állami múzeummá alakítják szülőházát a Heves megyei Pélyen. Bár a színésznő örül, hogy ilyen sokan szeretik és tisztelik, mégsem volt maradéktalanul boldog.

"Tényleg nagyon örülök az emlékháznak, de jobb volna, ha csak akkor nyitna meg, amikor én már nem vagyok. Megtisztelő, de szerintem ilyet akkor szoktak nyitni, ha már nem él az, akinek az emlékét meg kell idézni. Persze ha megnyílik, akkor lehet, hogy meglátogatom”

– mondta Törőcsik Mari a Blikknek.

Törőcsik Marinak persze számos jó emléke kötődik a házhoz. A bulvárlapnak el is mondta:

"Tizenöt éves koromig laktam Pélyen. A legszebb emlékeim oda kötnek, ott voltam kisgyerek, mesés volt. Sosem felejtem el a hatalmas kertet, a fára mászást, a szép nyári uzsonnákat. Ha behunyom a szemem, máig pontosan emlékszem mindenre. Tudom, hogy melyik bútor hol volt, hol kellett befordulni a szobába. Még arra is emlékszem, hogy édesanyám melyik szekrényben tartotta a ruháit, fantasztikus emlékek, amiket gyakran felidézek. Néha olyan, mintha még mindig ott lennék. Szívesen gondolok vissza azokra az évekre, gyakran visszavágyom oda, ahol minden jó volt."

A kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő azonban jobban örülne, ha csak akkor alakítanák át a régi házat, amikor ő már örökre lehunyta a szemét.

Törőcsik jelenleg Velemen él, és bár több mint egy évig ápolták a szombathelyi kórházban, úgy érzi, mostanra felépült, a karácsonyt is otthon tölthette.

Forrás: Blikk