Töretlen a Fidesz támogatottsága, egymás mellett az MSZP és a Jobbik

HírKlikk 2018. november 27. 19:24 2018. nov. 27. 19:24

A Závecz Research Intézet legfrissebb felmérése szerint, ugyanakkora az MSZP és a Jobbik támogatottsága. Ez úgy lehetséges, hogy míg az MSZP táborának nagysága nem változott hónapok óta, a teljes választókorú népességhez viszonyítva most is 7 százalékos, addig a Jobbiknak egy hajszállal ismét kisebb lett a tábora, a múlt havi 8-ról 7 százalékra csökkent.

A két párt így holtversenyben a második legnagyobb támogatói táborral rendelkezik, míg az élen továbbra is a Fidesz áll. A kormánypárt támogatottsága sem változott az előző hónaphoz képest, ugyanúgy 36 százalékos a kormánypárt híveinek aránya.

A felmérés szerint az említett három párton kívül a Demokratikus Koalíció jutna még be a parlamentbe, amely megtartotta az előző hónapban elért 5 százalékos táborát, az LMP-nek, a Kétfarkú Kutyapártnak, és a Momentumnak novemberben 3-3 százaléka van, bár október óta mindegyikük javított 1-1 százalékpontot. A Párbeszéd a választások óta 1 százalékon áll, a Mi Hazánk Mozgalomnak pedig a megalakulását követően minden hónapban ekkora volt a támogatottsága.

A pártnélküliek aránya egy kicsivel csökkent, most 33 százalék - írja a hvg.hu.

Forrás: HVG