Törvényszerű volt az Echo TV felszámolása

Nagy András 2019. március 19. 16:52 2019. márc. 19. 16:52

Sokakat meglepett az Echo TV megszűnésének híre, valójában azonban nincs semmi meglepő benne. A televízió ugyanis méregdrága dolog, pláne, ha masszívan veszteséges. Márpedig a Mészáros Lőrinc tulajdonosi körébe tartozó kormányzati propagandatévé a bőkezűnek bizonyuló állami és kormányzati hirdetések ellenére is csak vitte a pénzt.

Hétfő óta tudjuk, hogy az Echo TV beolvad a Hír TV-be. A két kormánypárti csatorna fúziójára hivatalosan április elsején kerül sor, azonban már hónapok óta lehetett erről hallani, és nem csak médiaberkeken belül suttogtak róla. Arról nem beszélve, hogy az ügylet már csak azért is figyelmet kapott, mert néhány napja a hírekben is megjelent, hogy kirúgta három munkatársát a HírTV, miután le merték fotózni a két csatorna közös mikrofonszivacsát.

Ezzel együtt sokan ma is értetlenül állnak a tegnapi hír előtt, mondván: a Fidesz gond nélkül megtarthatná mindkét csatornáját, a propagandahírek duplikált terjesztése mellett így a kormányzati és egyéb állami hirdetési pénzeket is két helyre lehetne kiszervezni egy helyett. Ez azonban nem így működik – mondta Urbán Ágnes a Hírklikk érdeklődésére.

A médiakutató-közgazdász szerint ugyanis nagyon nem érte meg a két kormánypárti televíziós csatorna párhuzamos fenntartása. „Egész egyszerűen költséget csökkentenek, úgy hogy egyébként nagy jelentősége nincs, mivel ezek a csatornák egyébként is egymás elől vennék el a nézőket” – mutatott rá.

Teljesen felesleges szerinte három, egyébként méregdrága kormánypárti tévécsatornát fenntartani, mivel pedig nagyon könnyen át tudják vinni az Echo nézőit a Hír TV-re, illetve az állami tévére, nézőt nem vesztenek, viszont sok pénzt meg tudnak spórolni – röviden így indokolta a sokak számára váratlan bejelentést Urbán Ágnes.