Trump bátorítja Orbánt

HírKlikk 2019. január 27. 13:38 2019. jan. 27. 13:38

Donald Trump amerikai elnök és a szólásszabadság témakörében írt cikket az amerikai külügyminisztérium egykori emberjogi ügyekért felelős államtitkára, Thomas O’Melia a The American Interest folyóiratban.

A szerzőt Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő tette igazán ismertté nálunk, miután káromkodások közepette kritizálta kendőzetlen véleménye miatt - hangzott el a Klubrádió nemzetközi lapszemléjében.

Az amerikai politikus most a világszerte terjedő autokrata rendszerek jelentette elnyomásról, - a szólás- és véleményszabadság elnyomásáról írva azt a párhuzamot veszi észre, hogy amiképp a kommunista-szocialista rendszerek, úgy most a populista elnyomó rendszerek is megfertőzik sorra a fél világot. S ebben a folyamatban a legveszélyesebb fertőző góc maga Donald Trump.

Orbán Viktor Magyarországa illetve a kormány médiapolitikája kétszer is előjön a cikkben, hisz a kormányfő az egész világon egyedülálló médiakonglomerátumot hozott létre cimboráin keresztül. S az sem kétséges, hogy Trump az elmúlt két évben tulajdonképpen bátorítást adott Orbánnak a demokratikus rendszer további lebontásához. A terjedő vírus ellen ideje vakcinát kitenyészteni – szólítja fel az erre nyitottakat, de hozzáteszi, ehhez kormányzati támogatást bizony nem kapnak a gyógyszergyártók.

Forrás: Klubrádió