Újbudán elismerte a Fidesz, hogy tisztességtelenül gazdálkodott

HírKlikk 2019. november 28. 16:15 2019. nov. 28. 16:15

A XI. kerületi önkormányzat mai ülésén megszavaztak egy határozatot, amely az előző ciklus hibáit és felelősségét állapította meg. A DK-s polgármester, dr. László Imre, a Facebook-on tette közzé, hogy a dokumentumot az előző, fideszes polgármester, Hoffmann Tamás is megszavazta.

A jelenlévő képviselők 95 százalékos támogatásával fogadták el az alábbi határozati javaslatot:

„Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata képviselő-testülete sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy az elmúlt kilenc évben a polgármesteri vezetés elhanyagolta az átláthatóság területét, ezzel gyengítve a választópolgárok önkormányzatiságába vetett bizalmát. A képviselő-testület ezért elkötelezett az önkormányzati működés jövőbeni nyilvánosságának és átláthatóságának biztosítása, valamint folyamatos erősítése iránt.

Ezért Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata képviselő-testülete úgy határozott, hogy a nyilvános működés, a közérdekű adatigénylés, az átlátható költségvetési gazdálkodás, a nyilvános szerződések, közbeszerzések, az önkormányzati tulajdonú vállalatok, az elszámolható döntéshozók pontok tekintetében, az előterjesztésben megfogalmazott célok eléréséhez szükséges rendeletek, intézkedések, utasítások, szabályozók módosítását a polgármester készítse elő és azt terjessze a képviselő-testület elé.”

Ez az önleleplező beismerés szokatlan a Fidesztől, de október 13-án a demokrata koalíció egyetlen kivételével valamennyi körzetet megnyerte Budapest legnagyobb lélekszámú kerületében, és kétharmaddal vették át Újbuda irányítását a Fidesz-KDNP szövetségtől.

Forrás: Hírklikk