Ujhelyi: tiltakozunk a HVG beszántása ellen!

HírKlikk 2019. április 18. 15:01 2019. ápr. 18. 15:01

Mélységesen megdöbbentőnek nevezte Ujhelyi István, hogy megvonták a közterületi hirdetési felületeket a címlapján Rogán Antal feleségét hozó hetilaptól. Az MSZP EP-képviselője a tájékozódás és tájékoztatás szabadsága elleni támadásnak tartja az Orbán-kormány nyomására történt szerződésbontást.

“A következő években az lesz a feladatunk, hogy minél több fejlesztési forrás érkezzen az országba. Azokat az európai uniós pénzeket jól meg kell majd nézni, hogyan használja fel a magyar kormányzat - jelentette ki Ujhelyi István békéscsabai utcafórumán.

Az MSZP EP-képviselője személy szerint azért fog dolgozni, hogy legyenek önkormányzatok számára közvetlenül elérhető támogatási források, amelyekért nem kell majd szkanderozni az Orbán-kormánnyal. Ennek köszönhetően az önkormányzatok nem lesznek zsarolhatók. Mivel megtörténhet, hogy a korrupt rendszert működtető Orbánék miatt Magyarország elől elzárják a pénzcsapokat, szükség lesz a kormányt megkerülő utakra, hogy érkezzenek uniós támogatások, a magyar emberek érdek ne sérüljön.

“Orbánnal már nem állnak szóba, elvesztette érdekérvényesítő képességét, ő az Európa-ellenes táborban fog politizálni. Az MSZP-PM piros-zöld koalícója feladata lesz ezért a haza európai érdekeinek képviselete” - emelte ki.

Ujhelyi kezében a legfrissebb, Rogán Antal feleségét ábrázoló HVG-vel, arra a szerdai botrányra hívta fel a figyelmet, hogy a címlapjait az utcán 40 éve hirdető hetilaptól megvonták a közterületi reklámfelületeket.

“Tegnap a NER, Orbánisztán ismét megmutatta a foga fehérjét: az Orbán-kormány kérésére felmondták a HVG kiadójának szerződését. Mélységesen felháborító! Nincs még egy ország az Európai Unióban, ahol ez megtörténhetne”

- fogalmazott. Felidézte Rogán korábbi, 2016 őszi, helikopteres lagzizásának sajtóleleplezését, ami után az azt nyilvánosságra hozó Népszabadságot beszántotta a kormány.

“Most, amikor ismét kellemetlen ügy van a címlapon, Rogán és Orbán lép, megpróbálja ellehetetleníteni a HVG-t is. MSZP-s politikusként és európai parlamenti képviselőként is tiltakozom! Nem veheti el az emberektől a nyilvánosságot, a tájékozódás és a tájékoztatás szabadságát a kormány!”

- jelentette ki.

Az utcafórumon elhangzott az is,  az MSZP 60 ezernél több aláírást adott le hitelesítésre.

Forrás: Hírklikk