Ujhelyinek felvétele van arról, hogy Deutsch hazudott

Nagy András 2019. május 8. 09:52 2019. máj. 8. 09:52

Nyílt levélben fordult Ujhelyi István Deutsch Tamáshoz, azt tudakolva tőle, miért hazudott róla, illetve az osztrák szocialisták listavezetőjével való tegnapi találkozójáról.

„Kedves Tamás! Vagy önszántadból hazudsz, vagy téged is átvert saját pártod hazugsággyára” – kezdi a szocialista EP-képviselő a fideszes kollégájához írt levelét, amit a Facebook-oldalán is közzétett. Ujhelyi megszólalásának közvetlen előzménye Deutsch keddi sajtótájékoztatója, amelyen a fideszes politikus többek között azt nyilatkozta, hogy „az osztrák szocialisták a magyar szocialistákkal a magyar határvédelem kiiktatására, a határkerítés lebontására szövetkeznek.

Ujhelyi ellenben nem emlékszik, hogy bármi ilyen felmerült volna a tegnapi találkozóján. „Elmondom ezért, hogy miről tárgyaltam hétfőn, és miről tájékoztattuk a közvéleményt, de küldöm neked a vágatlan anyagot is azért, hogy máskor ne ess a hazugság bűnébe” – írta Deutsch szavaira reagálva.

Mint írta, osztrák kollégájával azt beszélték át hétfőn, hogy Európának hogyan kell megváltoznia. Egy olyan szociális Európát szeretnének, ahol egyetlen egy dolgozó sem kereshet 240 ezer forintnál kevesebbet, ahol a nyugdíjasok nem rettegnek az előttük álló hónaptól, ahol az orvosok és a nővérek hazájukban látják el hivatásukat.

Ujhelyi ismertetése szerint erről volt szó Sopronban is (az itt készült felvételeket szintén megküldte Deutschnak), azzal a különbséggel, hogy a hűség városában az orbáni politika veszélyei az is szóba kerültek, mivel előfordulhat, hogy a Fidesz elnöke kivezeti az országot az Európai Unióból, ami a soproniak, és az egész ország számára egy újabb vasfüggönyt jelentene Magyarország és Nyugat-Európa között.

„Kedves Tamás! Küldöm tehát a vágatlan felvételeket, légy szíves tájékoztass, hogy mikor, melyik résznél hallottad tőlem a nekem tulajdonított gondolatokat” – zárta levelét Ujhelyi István, belinkelve Deutschnak a tegnapi felvételeket, búcsúzóul megjegyezve, hogy épp ma nyert helyreigazítási pert a hirado.hu-val szemben a fideszes politikus egyik korábbi hazugsága miatt.