Újra a Belvárosért dolgozna Juhász Péter

HírKlikk 2024. március 29. 18:00 2024. márc. 29. 18:00

Amennyiben eléri, Juhász Péter az ellenzéki pártok és civil szervezetek jelöltjeiből állítaná össze a Belváros vezetését. A polgármesteri posztra törekvő politikai aktivista az őt támogató pártokkal már megegyezett, hogy az új vezetés tagjait ő jelölheti. Juhász Péterrel a Klikk-TV Tíz című műsorában beszélgetett Bolgár György.

Juhász hangsúlyozta, hogy a belvárosi polgármester-választást az ellenzék csak egy jelölttel tudja megnyerni. Ezért igen biztatónak tartja, hogy az ellenzéki pártok nagyobb része mellette áll. Az előválasztáson a DK, a Párbeszéd, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és – várakozása szerint – az MSZP is támogatja majd, míg Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum jelöltje visszalépett Juhász javára. 

Fontosnak tartja, hogy Karácsony Gergely főpolgármester is melléállt. Kerületi vetélytársa, Kovács Alex Gábor, „aki már több pártot megjárt”, magánszemélyként jelentkező társaival sajátos csoport, hiszen régi önkormányzati, korábbi MSZP-képviselőkről van szó, akik közül egy (Kovács) pártjában van, egy a DK-hoz csatlakozott, egy független maradt. Hangsúlyozta, hogy nem tartja hitelesnek ellenfelét és társait, akik nem léptek fel az önkormányzatban a kerület érdekeiért.

Valamennyien megszavazták az önkormányzat határozatait, amelyekkel töredék áron adták el a kerület ingatlanjait. Ennek kezdeményezője 2006-ban Rogán Antal, az akkori polgármester volt és ezeket a súlyos visszaéléseket leplezte le Juhász, amikor 2014-2016 között a kerületi képviselő testület tagjaként dolgozott. Az ügyekben tett feljelentéseivel ugyan nem foglalkoztak az illetékesek, de azok hatására a fideszes többségű önkormányzat megszavazta a határozatot, hogy ne adjanak el több ingatlant. 

Juhász pártelnökké választása után visszaadta belvárosi mandátumát és az ingatlan-mutyik folytatódtak: egymilliárd értékű ingatlant adtak 300 millióért.

A politikus elmondta, hogy az V. kerület lakossága, amelynek ügyeivel az önkormányzat nem törődik, az elmúlt 25 évben megfeleződött – és felére csökkent a zöldterület is.

A kormánypárt ellene folyó lejárató kampánya ellenére, bízik a sikerben. Amennyiben eléri, az ellenzéki pártok és civilszervezetek jelöltjeiből állítaná össze a Belváros vezetését. Az őt támogató pártokkal már megegyezés született, hogy az új vezetés tagjait Juhász jelölheti.

A Klikk-TV Tíz című műsorát itt nézhetik meg.