Újra börtönkosztot vacsorázott Czeglédy Csaba

HírKlikk 2019. március 6. 06:12 2019. márc. 6. 06:12

Egy évvel ezelőtt hurcolták el a NAV nyomozói szombathelyi otthonából Czeglédy Csabát, miután független országgyűlési képviselőjelöltként életbe lépő mentelmi jogát Polt Péter javaslatára felfüggesztették.

Czeglédy Csabát a Vas megyei 1-es számú választókerületi választási bizottság 2018. március 2-án vette nyilvántartásba független országgyűlési képviselőjelöltként. A Csongrád Megyei Főügyészség ezért – mivel onnantól kezdve mentelmi jog védte - a nyomozást felfüggesztette, és a baloldali politikus előzetes letartóztatását megszüntette.

A törvény szerint az országgyűlési képviselőjelölt mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész indítványozhatja a Nemzeti Választási Bizottság elnökénél. Polt Péter ezt azonnal meg is tette, a Patyi András vezette testület 4:2 arányban pedig megszavazta, hogy alig egy nap szabadság után újra bebörtönözzék.

A házi őrizetben lévő politikus kedd este különös módon emlékezett meg az évfordulóról. Mint Facebook-bejegyzésében írta, nem akar felejteni, mivel sok dolga lesz azokkal, akik oly sok embernek okoztak fájdalmat aljas, törvényeket sárba tipró magatartásukkal.

„Ma pont egy éve, hogy a Fidesz irányította ügyészség egy szegedi bíró asszisztálásával - aki azóta érdemei elismeréséül közigazgatási bíró lett - nyakára taposott a jogállamnak, és újra megfosztott szabadságomtól, és nem ölelhettem végre magamhoz gyermekeimet.

Persze a nap másnap is felkelt, és ugyanúgy nem történt semmi, ahogyan ma sem, amikor kiderült, hogy 1 milliárd dolláros vagyonával Mészáros Lőrinc a világ 2057. leggazdagabb embere lett. A magyar nép köszöni szépen, megvan.

Régen volt, igaz sem volt, mondhatnám, és igaz: az a rengeteg szeretet, amit kapok, tényleg feledtette a raboskodást.

Azonban nem akarok felejteni, mert sok dolgom lesz azokkal, akik oly’ sok embernek fájdalmat okoztak aljas, törvényeket sárba tipró magatartásukkal. Akaratot hajtottak végre, de szerencsére tudom, kiknek akaratát.

Ezért ma este, hogy emlékezzek, bévés vacsorát csináltam magamnak. Elővettem a bévében használt tányéromat, tálkámat, edényemet, megbontottam az utolsó bévés csomag mogyorómat, vizet forraltam, és elkészítettem az utolsó megmaradt tésztás levest. Ezt ettem általában. És ma bűnözök is, így megeszem a maradék Pilóta kekszemet és az utolsó Balaton szeletet.

Szerencsére ma nem lesz 23 órakor villanyoltás. Nekem nyugodt álmom lesz."

Forrás: Hírklikk