Újra tüntetnek a diákok

HírKlikk 2019. március 22. 10:43 2019. márc. 22. 10:43

Bő egy év után újabb tüntetést szerveznek azok a diákok, akik a tavalyi választást megelőzően többször is a nyilvánosság elé álltak, mindannyiszor oktatási reformokat követelve. Gyetvai Viktor elárulta: április 26-án újra megcélozzák a Kossuth teret, ahol a már korábban megfogalmazott pontjaik mellett tesznek hitet, mindamellett, hogy azt szeretnék elérni: ne vezesse be a kormány 2020-tól a kötelező nyelvvizsga-bizonyítványt a felsőoktatási felvételnél.

A 2018-as diáktüntetések kifulladása után újabb megmozdulást szerveznek a tanulók április 26-án – árulta el a korábbi tüntetések egyik arca, Gyetvai Viktor az atv.hu-nak.

A Független Diákparlament aktivistája elmondta: a korábban megfogalmazott 12 pont továbbra is aktuális, emellett viszont immár a kötelező nyelvvizsga ellen is felemelik a hangjukat, amely 2020-tól feltétele annak, hogy valaki bejuthasson majd a felsőoktatásba.

Céljuk – az oktatási rendszer kiszámíthatóvá tétele mellett –, hogy a felvételihez kötelező nyelvvizsga-megszerzést halasszák el mindaddig, amíg az ország minden iskolájában elérhetővé nem teszik a minőségi nyelvoktatást.

Forrás: atv.hu