Üzenet Tarlósnak: Budapest Önnél többet érdemel!

HírKlikk 2018. december 19. 07:47 2018. dec. 19. 07:47

Horváth Csaba nyílt levelet írt Tarlós István főpolgármesternek.

Tisztelt Főpolgármester Úr!

Budapest ezekben a napokban a demokráciáért küzd. Budapestiek ezrei tüntetnek napok óta hóban-fagyban mindannyiunk szabadságáért, a munkavállalók jogaiért, a független bíróságokért, az oktatás szabadságáért, a szabad magyar sajtóért. Szabadságszerető polgárok és elkötelezett demokrata országgyűlési képviselők akár a testi épségük árán is kiállnak a magyar demokráciáért, a demokratikus értékekért. 

Sokan tanulhatnának a mínuszfokokban is kitartó, szabadságszerető polgároktól, az MTVA székházánál ételt és teát osztogató budapestiektől. Sokan tanulhatnának a jogállamiságot követelő, a fideszes médiaterrorral szemben bátran fellépő demokrata országgyűlési képviselőktől is. 

Ön is tanulhatna tőlük. 

Ön azokat illeti gunyoros, lekezelő megjegyzéseivel, akik a szabadságszerető budapestiekkel közösen, a lehető legdemokratikusabb módon, előválasztással, közvetlenül döntenek Budapest jövőjéről és az őket képviselő demokratikus főpolgármester személyéről. 

Önt Orbán Viktor egy személyben nevezte meg mint főpolgármester-jelöltet és a Fidesz egyetlen testülete sem szavazta meg a jelölését. Ez világosan mutatja, hogy Orbán Viktor és a Fidesz már a látszatát sem akarja kelteni annak, hogy demokratikusan gondolkodnának, működnének. Talán Ön is emlékszik rá, ez a tanácsrendszerben volt szokás. Ha még szemernyi tisztesség van Önben, akkor most szégyelli magát.

Budapest ennél többet érdemel. A fővárosiaknak nem a fideszes pártelnök bábja kell, hanem olyan vezető, aki megbízatása minden pillanatában a budapestieket képviseli. Ön sajnálatosan és nyilvánvalóan nem ilyen. 

Az a főpolgármester, aki blöffnek nevez egy demokratikus eljárást, aki szerint Budapest nem veszít azzal, ha a legjobb egyeteme Bécsbe költözik, aki sikerként próbálja eladni az elektronikus jegyrendszer milliárdos károkat okozó, csúfos kudarcát, aki odaajándékozta a Fidesznek építési telekként a Városligetet, aki szó nélkül átjátszotta Orbán Viktornak és a Fidesznek Budapest szabadságát, önállóságát, pénzét – az nem pusztán alkalmatlan a feladatára, de méltatlan is. Ön ilyen ember. 

Budapest Önnél többet érdemel!

Horváth Csaba
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében