Üzent az Ismerős Arcok énekese: Hülyegyerekek

HírKlikk 2019. november 29. 10:11 2019. nov. 29. 10:11

Először szólalt meg nyilvánosan az Ismerős Arcok énekese, Nyerges Attila október 9-i motorbalesete óta.

Videóüzenetben köszönte meg mindenkinek, aki gondolt rá, és reagált a Nélküled-ügyre is, ami a Puskás Aréna avatása után robbant ki. A kormányzati média azért indított célzott lejárató kampányt az Index újságírója, Miklósi Gábor ellen, mert az nem állt fel a meccs előtt, mikor a közönség állva énekelte el a zenekar leghíresebb dalát, a Nélküledet. Miklósiról, és a Nélküledből menekültválságos videómontázst készítő indexes kollégájáról, Dezső Andrásról antiszemita plakátok is megjelentek Budapesten.

Nyerges Attila arra nem tért ki, hogy mindezeket a támadásokat elfogadhatónak tartja-e – hívja fel a figyelmet a 24.hu –, de ironikusan megköszönte a hvg.hu publicistájának és a Belmondo énekesének is, hogy leszólta a slágerüket, akiket hülyegyerekeknek nevezett.

„Azt a rengeteg jókívánságot sem fogom elfelejteni, amit kaptam üzenetként. Nem fogom elfelejteni Hont Andrásnak sem, hogy az általatok talán legjobban kedvelt dalunkat giccses szarnak nevezte. Meg kell köszönnöm Czutor Zoltánnak is, aki szirupos, fingszagú nemzeti romantikának nevezte szintén ezt a dalunkat. Lényeg a lényeg, én november 29-től, most péntektől színpadon állok, Pécsen kezdek, és ezentúl bármit írok, igyekezni fogok, hogy azokat a dolgokat olyan művészi magasságokba tudjam emelni, amit ez a két nagyszerű férfiú elvár tőlem. Hülyegyerekek.”

A Story magazin csütörtöki számában is megjelent egy interjú Nyergessel, amelyben új Nemzeti dalként említi a Nélküledet. Arról itt sem beszél, hogy mit gondol az újságírók elleni támadásokról.

Forrás: 24.hu