Viki Horror Pikcsőr Só, 3.0: Pisztollyal lövöldöztek a szülinapot ünneplő fideszes urak egy festményre

HírKlikk 2019. június 3. 05:56 2019. jún. 3. 05:56

Az első Orbán kormány történéseit szórakoztató, és egyben tanulságos módon felidéző múltidéző sorozatunk célja, hogy az akkori híreken keresztül bemutassuk: a mostani ámokfutás nem 2010-ben kezdődött, hanem már Orbán Viktor első országlása idején (1998-2002 között) is adódtak érdekes dolgok az országban. Az alábbiakban, akárcsak a Viki Horror Pikcsőr Só előző két epizódjában, az első Orbán-kormány idejéből gyűjtöttünk híreket. Híreink egytől egyig valódiak, és a legtöbb esetben még azt is sikerült megállnunk, hogy ne fűzzünk hozzájuk semmilyen kommentárt.

- 2000 novemberében kiderült, hogy Torgyán Józsefék Buda talán legdrágább részén, a festői Tállya utcában építkeznek. A készülő ház háromszintes, lifttel és két úszómedencével, értékét 150 és 200 millió közöttire becsülték a szakértők. Arra a kérdésre, hogy a vagyonnyilatkozatában miért nem tüntette fel ezt az összeget, Torgyán azt válaszolta, hogy nem akart rabló bandák, maffia csoportok céltáblájává válni.

- Bejelentették, hogy a Duna TV karácsony táján megújul: 20 új arc tűnik fel egyszerre. A jelentkezőknek egy igen részletes és szigorú tesztet kellett kitölteniük, az alkalmazókat még a leendő tévések egészségi állapota is behatóan érdekelte. Volt olyan kérdés, miszerint nem vizelt-e véreset az elmúlt egy hónapban, mindemellett az új arcok szexuális szokásaira is rákérdeztek.

- Időben befejeződött a kukorica-aratás és az őszi vetés is, méghozzá nem is akármikor: a földmunkások éppen Torgyán József születésnapjára, november 16-ra, készültek el a nagy munkával.

- Decemberben Orbán Viktor egy listát lobogtatott a parlamentben. Ezen a listán azok az újságírók és politikusok szerepeltek, akik Orbán szerint rossz hírét keltik az országnak külföldön.

- 2001 januárjában a Népszava nyilvánosságra hozta egy titokban készített hangszalag tartalmát. A felvételen az hallatszik, hogy négy-öt kisgazda képviselő arról beszélgetett, hogy milyen jó lenne, ha a mezőgazdaság felvirágoztatásán ügyködő magánvállalkozásuk részesülhetne az erre a célra szánt állami pénzekből. Ezen a beszélgetésen az egyik résztvevő szájából elhangzott, hogy az ügymenetet nagymértékben elősegítené, ha az elnök fiának, Torgyán Attilának átadnának 3 millió forintot.

- Februárban Orbán Viktor kormányfő arra kérte Horn Gyulát, hogy vesse latba nemzetközi befolyását hazánk érdekében. Kövér László ezt magyarázandó, Gyöngyösön egy lakossági fórumon kijelentette, hogy Orbán Viktor keresztény értékrendű ember, s csupán azért kérte Horn segítségét, hogy az utóbbi, ha apránként is, de megpróbáljon valamit jóvá tenni a magyar nemzet ellen elkövetett bűneiből.

- A Környezetvédelmi Minisztérium fenékpusztai vendégházában a minisztérium néhány magas beosztású munkatársa azzal ünnepelte Skultéty Sándor államtitkár születésnapját, hogy céltáblaként használta Somogyi Győző festőművész Hermann Ottó a Kis-Balatonnál című festményét. A nem teljesen rendeltetésszerű fegyverhasználat során az értékes festmény jelentős mértékben megrongálódott.

- Áprilisban Orbán Viktor, úgyis, mint Torgyán koalíciós partnere, a kormányban pedig főnöke, meglátogatta a kisgazda elnököt a betegágyánál. Beszélni azonban nem tudtak, ugyanis Torgyán József Orbán Viktor látogatása idején aludt.

- A Happy End Kft., amely sorra nyeri el az Országimázs Központon keresztül az adófizetők pénzéből elkölthető milliárdokat, azzal a nagyszerű ötlettel rukkolt elő – valamivel több, mint négymilliárd forintért – hogy Magyarországot külföldön a H betűnek kellene szimbolizálnia, mert ez egy nagyon elterjedt betű, például a Hospital (magyarul: kórház) is a világ számos helyén ki van írva.

- Májusban Torgyán József bejelentette, hogy tudomására jutott: egyes alvilági körök, amelyek egyébként az egyik, általa megnevezni nem kívánt politikai párthoz kapcsolódnak, meg kívánják őt ölni.

Folyt köv.

Forrás: Hírklikk