Viki Horror Pikcsőr Só, 4.0 – Bayer Zsolt a baloldalnak: örüljenek, hogy nem lógnak a lámpavason

HírKlikk 2019. június 4. 07:19 2019. jún. 4. 07:19

Az első Orbán kormány történéseit szórakoztató, és egyben tanulságos módon felidéző múltidéző sorozatunk negyedik, befejező részéhez érkeztünk. Az akkori hírek felidézésével az volt a célunk, hogy bemutassuk: a mostani ámokfutás nem 2010-ben kezdődött, hanem már Orbán Viktor első országlása idején (1998-2002 között) is adódtak érdekes dolgok az országban. Híreink egytől egyig valódiak, és a legtöbb esetben még azt is sikerült megállnunk, hogy ne fűzzünk hozzájuk semmilyen kommentárt.

- 2001. szeptemberében Várszegi Gábor, az MTK tulajdonosa, megvásárolta az FTC tulajdonának nyolcvan százalékát. Az üzletkötés hírére Csurka István antiszemita kijelentésekre vetemedett, egy újságíró ezzel kapcsolatos kérdésére pedig Dávid Ibolya igazságügyi miniszter kijelentette, hogy ő nem ért a focihoz.

- Október 23-a után november 4-én is kifütyülték a MSZP-s koszorúzókat. Kovács László és Medgyessy Péter mellett az 1956-ban halálra ítélt Mécs Imrét is füttykoncert és pfujolás fogadta, csakúgy, mint Demszky Gábor budapesti főpolgármestert, aki a rendszerváltozás előtt a demokratikus ellenzék egyik legismertebb alakja volt.

- Bayer Zsoltnak, aki civilben a Duna televízió kulturális igazgató-helyettese, az ATV Sajtóklub pénteken című adásában a számára nem szimpatikus politikusokat nemes egyszerűséggel mocsadék utolsó állatoknak, valamint rohadt gyilkos gazembereknek nevezte. Ezt követően még a büdös bunkó angyalföldi proli is elhangzott, valamint az, hogy a kifütyülés miatt nem megsértődni kell, hanem elmenni a büdös francba, örökre, és nagyon örülni, hogy nem lógnak a lámpavason. Bayer Zsolt a műsor után azzal védekezett, hogy nem sokkal az adás előtt műtéten esett át és még kába volt, ennek köszönhető, hogy ennyire élesen fogalmazott.

- Mikola István Siófokon az egészségügyben adható legmagasabb kitüntetést adta át testvérének, Mikola Bálint gyógyszerésznek. Mikola Bálintnét, szül. Bartal Évát szintén kitüntették. A siófoki díjátadó rendezvényt egy Mikola Gergely nevű fiatalember szervezte, aki nem más, mint Mikola István miniszter fia.

- Decemberben egy másik autóval koccant az Orbán Viktort szállító gépkocsi. A miniszterelnököt, az előírásoknak megfelelően, elvitték a helyszínről, a fiát azonban a nagy sietségben ottfelejtették. A kormányhoz közeli körök másnap cáfolták az értesülést: eszerint Orbán Viktor fia a kérdéses időpontban otthon volt, a gyerek, aki a helyszínen tartózkodott, de nem felejtették ott, az a lánya volt.

- 2002 elején a Magyar Rádió megszüntette Bolgár György: Beszéljük meg című műsorát.

- Az RTL Klub bejelentette, hogy a választások előtt hét héten át szüneteltetik a nem éppen kormánypártiságáról elhíresült Heti Hetes című műsort. A nagy felháborodásra való tekintettel az RTL Klub utóbb fontolóra vette, hátha mégis lehetne folytatni a műsort, majd kiderült, hogy lehet.

Forrás: Hírklikk