Volt, aki csak ma kapott nyugdíjat

HírKlikk 2019. január 14. 14:31 2019. jan. 14. 14:31

A Magyar Államkincstár állításával ellentétben volt aki péntek helyett csak ma, hétfőn kapta meg a nyugdíját – így járt több olvasónk is. Pedig a legnagyobb lakossági bank, az idősebbek körében különösen elterjedt OTP honlapján az a hirdetmény volt olvasható, hogy „a nyugdíjak bankkártyával, illetve a hétvégén nyitva tartó bankfiókokban hozzáférhetőek”.

Portálunk azonban már a hétvégén megírta, hogy egy általunk megismert esetben például a házaspár egyik tagja szombatra megkapta az értesítést a nyugdíj beérkezéséről, a másik nem  – pedig mindketten OTP-sek. 

A pénteken kirobbant nyugdíjmizériában bankok igen kellemetlen helyzetbe kerültek, az ügyfelek nem kis része rajtuk kérte számon azt, hogy nem jutottak pénzükhöz normál időben, azaz akkor, ahogy azt a szokásoknak megfelelően már tavaly év végén az egész idei esztendőre közzétett menetrendben áll. Nem kevés emberről van szó: mintegy kétmillió öregségi nyugdíjas van ma Magyarországon, ezeknek nagyjából a fele kapja bankszámlára a pénzt – forintban egyébként havi mintegy 130-150 milliárd értékben.

A Magyar Államkincstár mindvégig azt állította, hogy pénteken mindenki megkapta a pénzét.

A magunk részéről egy sor kérdést feltettünk – ezekre mindmáig nem kaptunk válaszokat a MÁK-tól. Mindenesetre ma ismét elküldtük a kérdéseket, hátha ma már lesz idejük reagálni. Miként elküldtük kérdéseinket a kormányszóvivői irodához is – ott szintúgy nem sikerült kipréselni egy választ a sajtó részére. Hollik Istvántól azt kérdeztük: a kormányon belül ki a felelős a nyugdíjak kifizetésének a csúszásáért? Nyugdíjasok százezreit hozta lehetetlen helyzetbe, hogy nem kapták meg a pénzüket időben, amelyet különösen vártak, miután decemberben előrehozva folyósították a nyugellátást számukra, plusz hétvége következett, tehát három napot kell kihúzniuk a pénzük nélkül.

Forrás: Hírklikk