Vona: A rendszereket nem lehet leváltani, azok megbuknak

HírKlikk 2019. augusztus 20. 17:17 2019. aug. 20. 17:17

A Jobbik volt elnöke szerint ezt a kormányt jelenleg nem lehet leváltani, mivel már nem pusztán egy kormány, hanem rendszer. A rendszereket nem lehet leváltani, azok megbuknak, lehet hogy külső hatásokra.

Nem tartja magát politikusnak, inkább expolitikus-civil bloggernek – mondta Vona Gábor az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Szerinte ez a jelenlegi Magyarországon előrelépés a politikusi léthez képest, bár hozzátette: ebből nehezen lehet megélni, ha az embert Vona Gábornak hívják.

A politikai indulását meghatározó időszakot, az 1998 és 2002 közötti polgári kormányzást máig reménytelinek ítéli meg, olyan időszakban, amikor az ország a kezébe vette a sorsát. Szerinte Orbán Viktor érti, hogyan működik ez az ország és ő az, aki a leggátlástalanabbul és a leghatékonyabban használja a társadalom megrekedt polgárosodását.

Ami a saját pályafutásának mostani állomását illeti, Vona Gábor elmondta: most saját magát próbálja kiemelni a nyakánál fogva ebből a törzsi gondolkodásból, amely arra épül, hogy minden, amit a mi táborunk mond, az csak jó lehet és minden, amit a másik tábor mond, csak rossz lehet.