Zugló válasza a fideszes vádakra

HírKlikk 2019. szeptember 22. 05:30 2019. szept. 22. 05:30

A zuglói önkormányzat ledolgozta az adósságát 2014 óta, és több fejlesztést is elindított - közölte a XIV. kerületi önkormányzat a Fidesz budapesti szóvivőjének kijelentésére reagálva.

 Zsigmond Barna Pál szerint Karácsony Gergely alkalmatlansága csődbe vitte a városrészt, Zugló vagyona így már a bérekre sem elég, a polgármester semmilyen érdemi eredményről nem tud beszámolni.

Az önkormányzat a közleményében azt írta: Zsigmond Barna Pálnak több párttársával is egyeztetnie kellett volna. Az egyik Papcsák Ferenc, akinek zuglói polgármestersége végén a kerület több száz milliós hitelkeretből élt.

2014. október 9-én az önkormányzat főszámlájának záró egyenlege mínusz 633 352 847 forint volt. Ezzel szemben Zugló bankszámláján jelenleg csaknem plusz 2 milliárd forintos összeg szerepel nulla forint hitel mellett.

Az adóbevételek beérkezése mellett a napi egymillió forintos parkolási nyereség is jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a zuglói önkormányzat folyószámla-egyenlege szeptember közepén pozitív értéket mutat - közölte az önkormányzat.

Forrás: MTI/Hírklikk