A Szeged ismét legyőzte a Veszprémet

HírKlikk 2019. március 17. 18:14 2019. márc. 17. 18:14

A címvédő Szeged házigazdaként 25-23-ra legyőzte a Veszprémet a férfi kézilabda NB I vasárnapi játéknapján.

A szegediek egy, a 25-szörös bajnok veszprémiek viszont már hat pontot veszítettek a bajnokságban. A májusi döntőben az első helyezett játszhatja hazai pályán a visszavágót, vagyis kedvezőbb helyzetben lesz. Az erőviszonyok alapján a dunántúliaknak már csak matematikai esélyük van megelőzni a csongrádiakat.

A két csapat októberi, veszprémi meccsét a Szeged nyerte 32-27-re.

Eredmény:
MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém 25-23 (10-10)

Gólszerzők: Sostaric 6, Zsitnyikov 4, Sigurmannsson, Bánhidi 3, Bombac, Källman, Balogh Zs. 2-2, Maqueda, Gaber, Canellas 1-1, illetve Ilic, Manaszkov 5-5, Mahé, Nagy L., Gajic 3-3, Lékai, Nilsson 2-2

A hazaiak közül a spanyol jobbszélső Pedro Rodríguez, a szlovén balátlövő Nik Henigman, és a cseh jobbátlövő Stanislav Kasparek hiányzott, a vendégeknél pedig a balátlövő Jamali Iman, a szlovén jobbszélső Gasper Marguc, a horvát balszélső Manuel Strlek, és a dán beálló René Toft Hansen nem játszhatott.

A rangadón eleinte felváltva vezettek a csapatok, majd a Veszprém több mint tíz percig nem talált a hálóba, de ezt a Szeged nem tudta kihasználni, mert kilenc percig nem tudott gólt szerezni. A szünetben döntetlen volt az állás (10-10), majd a címvédő a második félidő elején egy 5-1-es sorozattal ismét előnybe került.

A 42. percben 16-13-nál David Davis veszprémi vezetőedző időt kért, majd csapata egyenlített, de mivel a hajrában több támadást is elhibázott, ismét kikapott nagy riválisától.

Forrás: Hírklikk