Elverte a Honvéd a Puskás Akadémiát

HírKlikk 2019. november 2. 18:33 2019. nov. 2. 18:33

A vendég Budapest Honvéd Gazdag Dániel fantasztikus góljával 2-1-re nyert a Puskás Akadémia otthonában szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának nyitómérkőzésén.

A hazaiak kezdtek lendületesebben, a vendégvédők egyszer a gólvonalról mentettek, mégis a Honvéd szerzett vezetést Davide Lanzafame jóvoltából. A gól láthatóan megbénította a Puskást, amely sokáig nem találta a ritmust.

Az első félidő közepén szinte a semmiből egyenlített a felcsúti gárda: egy baloldali beadást Gyurcsó Ádám fejelt kapura, a labda Ivan Lovricon megpattanva került a hálóba, Tomás Tujvel csak belekapni tudott, hárítani nem. A folytatásban nagy fölénybe került a Puskás Akadémia, sorra dolgozta ki a helyzeteket a fővárosiak kapuja előtt, de a szünetig újabb találat nem esett.

Fordulást követően kiegyenlítettebbé vált a találkozó, mindkét csapat gólra törően futballozott ekkor. Amikor a félidő közepén leült a meccs, Gazdag Dániel szenzációs góllal ugrasztotta talpra a lelátón helyet foglalókat: a Honvéd középpályása baloldalról kígyózott végig a hazai védelmen, mindenkit kicselezett, majd egy kényszerítőt és egy sarkazós cselt követően - az elé kijövő kapus fölött - a hálóba emelt. Újfent az egyenlítésért küzdött a hazai együttes, ám elég tanácstalannak tűnt a vendégek kapuja előtt, így a fővárosiak győzni tudtak.