Őszi arcápolás – védelem és táplálás

HírKlikk 2023. október 8. 19:06 2023. okt. 8. 19:06

Ahogy hűvösebb lesz az idő és lassan elindul a fűtési szezon, a bőrápolási rutinunkat is az őszi időjárásnak megfelelően szükséges átalakítanunk. Amellett, hogy helyrehozhatjuk a nyár okozta bőrproblémákat, figyeljünk arra is, hogy a hűvösebb levegő és a fűtés miatti száraz környezet komoly próbatétel elé állíthatja bőrünket.

Ősszel helyrehozhatod azokat a károkat, amiket a nyár okozott: napégés, bőrpír, száraz foltok, és jó alkalom arra, hogy felkészítsd a télre is. Az őszi arcápolás kulcsszavai ezért a védelem és a táplálás. A megfelelő termékekkel és szokásokkal bőrünk egész ősszel friss és sugárzó maradhat. Mire kell figyelnünk?

  • Tisztítás mértékkel: olyan hidratáló tisztítót válasszunk, amely nem szárítja tovább bőrünket. A túlzott tisztítás elkerülése érdekében válasszunk egy enyhén habzó, és kíméletes arclemosó gélt.

  • Hidratálás: tápláló, mélyen hidratáló krémet válasszunk. Az őszi hónapokban a bőr gyakran veszít nedvességtartalmából, így még fontosabbá válik a megfelelő hidratálás. 

  • Arcradírozás: csak gyengéden! Az őszi hónapokban érdemes óvatosabban bánni az exfoliáló termékekkel, hogy ne irritáljuk túlzottan a bőrt.

  • Pakolások és maszkok: Az őszi szezon tökéletes idő arra, hogy kényeztessük bőrünket tápláló és regeneráló pakolásokkal. Különösen azokkal, amelyek célja a hidratálás és a bőr védőrétegének erősítése. Ne feledkezz meg a dekoltázsodról és a nyakadról sem!

Használjunk argán-, avokádó-, csipkebogyó-, ligetszépe-, lenmag-, gránátalma mag olajat tartalmazó készítményeket, kiválasztva a bőrünknek megfelelőt, és javasolt a fényvédő tartalmú nappali krém is, hiszen az UV-sugárzás, még ha nem is olyan nagy mértékben, de jelen van az őszi időszakban is.

Az egészséges bőr titka nem csak a külső, hanem a belső ápolásban is rejlik. Fogyasszunk elegendő vizet, és étrendünkben részesítsünk előnyben olyan ételeket, amelyek gazdagok omega-3 zsírsavakban, antioxidánsokban és vitaminokban.

Emellett ne feledkezz meg az Énidőről sem! Szánj időt magadra, a kikapcsolódásra és feltöltődésre! 


Forrás: Yamuna.