Az Audi elfogadja a győri munkások követelését?

HírKlikk 2019. január 21. 10:27 2019. jan. 21. 10:27

A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint az Audi vezetése el fogja fogadni a győri munkások követelését.

Szelestey Lajos nemzetközi lapszemléje.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung kommentárja valószínűnek tartja, hogy az Audi vezetése el fogja fogadni a győri munkások követelését pedig az vaskos, 18 %-os emelést jelent, továbbá azt, hogy a kereseteket közelítsék a szlovákiai szinthez. De hát jelentős beruházások sorsa és hatalmas haszon forog kockán, nemcsak Magyarországon.

A keleti államokat a rendszerváltás után gúnyosan csak a Nyugat meghosszabbított munkapadjaként emlegették, mára azonban tökéletesen beilleszkedtek a termelési láncba. A magas szintű munka eredményeként emelkedik nem csupán az alkalmazottak képzettsége, hanem igényszintje is, ez pedig felnyomja a munkaerő költségeit, egyben befolyásolja a döntéseket az újabb beruházásokról.

Ez azonban azt az üzenetet tartalmazza a régi tagállamok protekcionistái számára, hogy nem kell egységes minimálbért meghatározni az EU-ban, továbbá bonyolult kiküldetési szabályokat felállítani, ha el akarják venni Keleten az alacsony bérek nyújtotta versenyelőnyt. Csupán türelemre és növekedésre van szükség és az rózsát terem. 

Forrás: b1.blog.hu