Erős, a Dunántúlon és az ország középső részén viharos szél várható csütörtökön

HírKlikk 2024. március 27. 19:35 2024. márc. 27. 19:35

Országszerte nagy területen megerősödik a szél csütörtökön, és leginkább a Dunántúlon és az ország középső részében lehet számítani viharos szélre – derül ki a HungaroMet Zrt. szerda délutáni videójából.

Az előrejelzés szerint szerda éjszaka hidegfront érkezik délnyugati irányból, emiatt mindenhol megvastagszik a felhőzet, többfelé várható zápor, de zivatar is kialakulhat. A hőmérséklet hajnalban 5-12 Celsius-fok közé süllyed. A délies szelet többfelé kísérik élénk, erős széllökések.

Csütörtökön a felhőzet fokozatosan felszakadozik, majd a délutáni órákban nyugat felől ismét felhősödés kezdődik, megint előfordulhatnak záporok. A hőmérséklet a délutáni órákban 15-21 fok között alakul.

Az előrejelzés szerint csütörtökön országszerte erős széllökésekre kell készülni, de leginkább a Dunántúlon és a középső országrészben viharos, óránkénti 60 kilométeresnél is erősebb széllökésekre kell számítani.

Pénteken a nap első felében még előfordulhat kevés csapadék, de a hosszú hétvégén napos idő várható időnként megerősödő széllökésekkel. Csapadékra nem kell készülni, és a hőmérséklet 20 fok felett alakul délutánonként.

Forrás: MTI