Sztárfellépőt és számos újítást jelentett be a Sziget

HírKlikk 2024. április 25. 16:10 2024. ápr. 25. 16:10

Kyle Minogue és sok más nemzetközi sztárfellépő bejelentésével, valamint fejlesztések és innovációk ismertetésével tartották meg a Sziget Fesztivál szervezői csütörtökön sajtótájékoztatójukat. Az idén augusztus 7. és 12. között fogadják az Óbudai szigeten a fesztiválozókat. A fellépők bejelentését már korábban megkezdték, de most újabb részleteket tudhatott meg a nyilvánosság az öt napig tartó buliról.

A budapesti Twentysix Budapest étterem különtermében fogadta a nemzetközi és hazai sajtó képviselőit Csiszár Virág, a Sziget booking managere, Kádár Tamás, a Sziget főszervezője és Kardos József, a Sziget programigazgatója.

Csiszár Virág bejelentette, a Grammy-díjas, a BRIT Awards-on „Global Icon” különdíjjal elismert Kylie Minogue lesz a nyitónap fő fellépője. Korábban már több világsztár érkezéséről tudni lehetett, jön Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey és Martin Garrix is.

A Sziget főszervezője, Kádár Tamás az idei fesztivál újításairól számolt be. Mint mondta, a vendégélmény területén 2023-ban hatalmasat tudott előre lépni a fesztivál. A Sziget európai színvonalat tekintve is vezető helyen áll, mind a fenntarthatóság, a tisztaság, a higiénia, a biztonság tekintetében is. Ez utóbbit alátámasztja, hogy az elővételes jegyek hatalmas mennyiségben fogynak már akkor is, amikor a fellépők kilétét még nem is tudni.

Kádár Tamás bejelentette, a Love Revolution szlogent leváltja a Free To Be kampány, az eddig képviselt értékek azonban nem változnak, így továbbra is az el- és befogadás, a szeretet, a tolerancia és az egymásra figyelés marad a fókuszban, hűen a Sziget alapítása óta változatlan értékrendhez.

A fesztiválra való ki- és bejutást is megkönnyítik, a K-híd állapota miatt egy olyan intelligens rendszert fejlesztettek ki, amely valós időben kalkulálja ki a leggyorsabb és legkevésbé zsúfolt alternatív útvonalakat. Emellett shuttle buszjáratot is indítanak, amely a nagy fellépők koncertjei után folyamatosan szállítja a fesztiválozókat a Margit híd budai hídfőjéig.

További újításokra is fény derült: a nagyszínpaddal szembeni, hang- és fénytechnika miatt szükséges torony megszűnik és két kis helyen alakítanak ki munkaállomásokat a nézőtér szélén. A biztonságra és az egészségügyi ellátásra továbbra is fokozott figyelmet fordítanak, valamint megmarad a „budget friendly food” is, mely keretén belül az idén arra törekszenek, hogy minél szélesebb skálán tudjanak jó áron, jó ízű főételeket kínálni. A 21 év alattiaknak szóló „U21” jegy, ami egy hat napos bérlet, továbbra is megmarad és folytatódik a DRINKIQ-val való együttműködés a tudatos alkoholfogyasztásért.

A Sziget továbbra is komoly figyelmet fordít a fenntarthatóságra, így már a hivatalos termékek között is számos olyan lesz, amely kizárólag újrahasznosított anyagból készült. Annak érdekében, hogy a sátrak ne maradjanak szemétként hátra, lehetőség lesz helyben bérelni, melyet a fesztivál végén le kell adni. A Sziget környezettudatosságát már nemzetközileg is elismerték, a Green Deal Circular Festivals tagjaként pedig a teljesen körforgásos és klímasemleges fesztiválért dolgoznak.

Kardos József programigazgató a nem zenei programokról számolt be, elmondta, az idén három csoportra osztották a programokat, zónákat létrehozva, így lesz Civil Sziget, ArtFusion Field és Playground zóna. Ezen helyszíneken a kínálatban és gondolatiságban hasonló, összetartozó programok fognak zajlani, így könnyítik meg a fesztiválozók tájékozódását a programok között.

Forrás: Hírklikk