Füstölt sajtos-tejfölös csirke sült zöldségekkel

HírKlikk 2019. március 17. 18:45 2019. márc. 17. 18:45

A csirke nagy kedvenc, és elkészíteni is nagyon egyszerű. Sült zöldségekkel körítve, de lehet akár krumplipürével, vagy rizzsel is enni, mindenhogy nagyon finom.

A húshoz:

  • 500 g csirkemellfilé
  • só, bors
  • 1 ek mustár
  • 1 ek olaj
  • 400 g tejföl
  • 1 mk fokhagymapor
  • ½ db szerecsendió
  • 300 g reszelt sajt (lehet füstölt sajt is)

A sült zöldségekhez:

  • 700 g sárgarépa
  • 700 g fehérrépa vagy paszternák
  • 500 g vöröshagyma
  • 50 ml olívaolaj

Elkészítése:

A csirkemelleket hosszában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, és megkenjük vékonyan mustárral. Olajozott tepsibe tesszük a szeleteket, a tejfölt pedig kikeverjük a fokhagymaporral, reszelt szerecsendióval, sóval, borssal, és ráöntjük a húsra, majd megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük.

A zöldségeket meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és egy tálban jól összeforgatjuk az olívaolajjal.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, jól szétszórva és 180 fokon 45-50 percig sütjük, majd tálalás előtt megsózzuk.

Forrás: streetkitchen.hu