Álhírrel traktálta nézőit Magyar Péterről a közmédia

HírKlikk 2024. március 27. 19:10 2024. márc. 27. 19:10

Magyar Péter februári színre lépéséről rangos orgánumok sora adott hírt, például a BBC, a The Guardian és a Fox News is, s mint a Media1 írja, a kiszivárogtatási ügyet az NBC News is közölte. Mindez nem zavarta Ifj. Lomnici Zoltánt, a kormányközeli Századvég tanácsadóját, aki az M1 Ma este című műsorában azt állította, hogy „nem vették át mértékadó külföldi sajtótermékek” a Magyar Péter-jelenséget, illetve a leleplező hangfelvételének sztoriját.

A Politico esetében külön megjegyzendő, hogy kedden este konkrétan vezető anyag volt az oldalon Magyar Péter, azzal a tálalással, hogy Orbán új, veszélyes ellenséget kapott – írta a Media1. A magyar állami televízió azonban ezzel újabb álhírt terjeszt, hiszen pár perces internetes kereséssel még Ifj. Lomnici számára is kiderülhet, hogy ez az állítás egész egyszerűen nem igaz.

Az egyébként nem újdonság, hogy Magyar Péter közéleti szerepvállalása miatt rögtön beindult a kormányzati propagandagépezet; támadták már például állítólagos sminkeléssel és képmanipulációval, bántalmazással, majd összehangoltan azzal is, hogy gyorsan kipukkadt a lufija – mindezeket pedig állítása szerint anélkül, hogy ő ezekre reagálhatott volna.

Amint arról a Hírklikk is írt, az Origo néhány nap alatt 32, a Mandiner 92 cikket szentelt Magyar Péter lejáratására.