Döbbenetes közleményt adott ki a Suzuki az MSZP akciója után

HírKlikk 2019. szeptember 20. 16:39 2019. szept. 20. 16:39

Azok után, hogy a Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke újabb akcióval kívánta felhívni a figyelmet a japán multicégnél történt visszásságokra, a vállat közleményben reagált a történtekre.

Ahogy a Hírklikk is beszámolt róla, a szocialisták alelnöke pénteken azért tartott demonstrációt a Suzuki Zrt -nél, hogy helyezzék vissza a munkahelyére Szakács Gábor szakszervezeti vezetőt, és hagyják jogszerűen működni a Vasas alapszervezetét. A cég közleménye szerint azonban az ilyen típusú "hangulatkeltés nem épít, hanem munkahelyeket veszélyeztet". 

"Az elmúlt hónapok fokozott politikai indíttatású érdeklődése vállalatunk irányába meggyőződésünk szerint rendkívül káros minden független gazdasági szereplő számára, éppen ezért minden ilyen indíttatású megkeresést határozottan visszautasítunk. A termelés folyamatosságának fenntartása és munkatársaink védelme érdekében a Magyar Suzuki Zrt. most is, mint ahogy fennállása óta folyamatosan, távol tartja magát minden politikai jellegű vagy akként értelmezhető megnyilvánulástól"

- írja közleményében a a japán multicég, majd hozzátették:

"a gazdasági élet szereplőinek folyamatos indokolatlan zaklatása, üzemszerű működésének akadályozása a munkahelyek védelme és a termelés szempontjából teljesen kontraproduktív, hiszen a hangulatkeltés nem épít, hanem munkahelyeket veszélyeztet."

A Magyar Suzuki Zrt. kiemeli: az elmúlt években számos olyan intézkedést hoztak, amelyet a dolgozóikkal és az Üzemi Tanáccsal folytatott állandó és fejlődő párbeszéd eredményezett, többek között 2018-ban és 2019-ben együttesen 30,5 százalékos bérfejlesztést hajtottak végre a fizikai dolgozóink körében.