Földalatti búvóhelyet építenek Orbánnak?

HírKlikk 2019. július 24. 12:34 2019. júl. 24. 12:34

Negyvenéves bérelt Cessna kisrepülővel szállt az alcsútdobozi táj fölött a másodállásban oktatópilóta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a napokban. Az ellenzéki politikus Habsburg József nádor egykori hatvanpusztai majorságát tekintette meg a magasból, amelyet jelenleg Orbán Viktor miniszterelnök használ. A birtokon, hatalmas parkkal körbevéve több nagy istálló, cselédszállás, valamint egy kisebb kastélyszerű épület áll. Eddig csak utóbbit renoválták, mostanában pedig belefogtak a többi épület felújításába is, illetve az ingatlan átépítésébe.

Hadházy Ákos a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában Dési János kérdésére elmondta, hogy szerinte a legizgalmasabb új építészeti elem a majorságban egy nagy gödör, amelyet a két legnagyobb épület között alakítottak ki.

 

A politikus arra tippel, mélygarázs, esetleg földalatti welness központ, vagy bunker, valamiféle búvóhely készülhet éppen, mindenesetre jelentős átalakítás zajlik a birtokon.

A képviselő elmondta, hogy a területet a miniszterelnök apjának korábbi ingatlanos cége, a CZG Ingatlanforgalmazó Kft. 2011-ben vette meg, hogy utána tíz évre bérbe adja Mészáros Lőrinc NER-közeli vállalkozónak, a kormányfő gyerekkori barátjának, aki a bérleti díjat előre kifizette.

Hadházy szerint nagyon érdekes, hogy a kormányfő apja, Orbán Győző említett cégének minden évben egyetlen bevétele volt, az a 15 millió forint, amit a Mészáros Lőrinc fizetett bérleti díjként. Az is egyértelműen látszik, hogy Mészáros az ingatlant nem használta, ellenben Orbán Viktorral, akinek a birtokon él a kutyája, Nárcisz, valamint a portás is arra utalt, hogy a miniszterelnök rendelkezik az ingatlanon.

Forrás: Klubrádió