Gréczy O1G-nek nevezte Orbánt a Hír TV-ben

HírKlikk 2019. január 10. 09:09 2019. jan. 10. 09:09

Az urizálás újabb bizonyítéka, hogy a Gundel főz a magánrepülőn focimeccsekre repkedő Orbánra a 20 milliárdos Várpalotában - mondta Gréczy Zsolt a Hír TV-ben, ahol O1G-nek nevezte Orbánt. A DK képviselője hozzátette: ha megemelnék a menzaárat a Képviselői Irodaházban és a Parlamentben, az árkülönbséget adják oda a szegényeknek. 

Parázs hangulatú vitát hozott a DK képviselőjének szereplése a Hír TV-ben. Gréczy Zsolt arról beszélt, hogy hiába érvel azzal a Fidesz és a sajtója, hogy a képviselők is ugyanannyiért ehetnek az Országházban, mint Orbán a Várban. Fontos különbség, hogy ott nem a méregdrága luxusétterem, a Gundel főz. Ráadásul Orbán korábban maga vallotta be, hogy szívességekért - például focimeccsekre reptetésért - szívességet is ad, például milliárdos pályázati győzelmet.

"Ember nem hiszi el, hogy a somlói galuska kijön 300 forint alatti áron. Ezt valaki, valahol biztos, hogy kifizeti, például az is, aki épp megfagyni készül a saját lakásában" - mondta Gréczy.

"Ha pedig valakinek nem tetszik, hogy mennyi a menza ára a Képviselői Irodaházban, nyugodtan forduljon Kövér Lászlóhoz. Vizsgálják ki, van-e az ottani étkeztetésben fideszes érdekeltség - itt Bánki Erik neve bukkant fel a sajtóban -, aztán ha emelésről döntenek, a különbözetet ne nyelje le a szállító, hanem adják oda az Iványi Gábor vezette Oltalom Karitatív Egyesületnek"

- tette hozzá a DK képviselője.

Gréczyt azzal szembesítette a műsorvezető, hogy Kóka János megvédte a Gundel-menüt, erre a DK politikusa úgy válaszolt, hogy ebből is érthető, miért szűnt meg a jobb sorsa érdemes SZDSZ. Valamikor a szegényeket támogató Solt Ottília volt egyik vezetője, aztán pedig történt, ami történt, például Kóka János érkezésével.

A DK tegnap megkapta a Miniszterelnökség és a Gundel közötti szerződést, és törvényjavaslatot nyújtottak be, hogy az iskolákban, kórházakban is Gundel-színvonalú menüt szolgáljanak fel.

Forrás: Hírklikk