Hollik István előléptetése

Lendvai Ildikó 2018. december 2. 16:24 2018. dec. 2. 16:24

Őszintén örülök a kormányzati kommunikáció átszervezésének. Már a monstre médiaholding létrehozása is felvillanyozott, hát még, hogy az eddigi kormányszóvivő, Kovács Zoltán immár főállású olvasói levél- íróvá lépett elő, államtitkári rangban.

Eddig is írt már szép olvasói leveleket a nemzetközi sajtóba, elmagyarázván a sok fafejű kritikusnak, hogy szemben azzal, amit látnak, a magyar kormány a lehető kormányok legjobbika. Sőt a lehetetleneké is. De most szükség van teljes munkaidejére és összes energiájára, a Gruevszki-ügy kapcsán még így is látástól vakulásig kell magyarázgatnia szegénynek. 

Az is megnyugtat, hogy megtalálták a méltó utódot Hollik István személyében, akit korábban fáradhatatlan zsidógyerek-számlálóként ismertünk meg. Ő volt az, aki a Soros-plakátok idején azzal nyugtatta meg az antiszemita indulatok felébresztésétől tartókat, hogy három hete látott "két zsidó gyermeket vidáman sétálgatni a Kazinczy utcában".

Az nem derült ki pontosan, minden zsidó gyerekről külön kimutatást készít-e, vagy ezt csak a volt gettó területén, három hetente végzett számláló körútja során teszi, és alaposan ellenőrzi-e származásukat. 

De ennél is nagyobb kérdés: ha Hollik ezentúl a szót viszi, ki veszi át tőle a zsidógyermek-számlálás reszortját. Elvégre csak nem szaladgálhatnak számolatlanul!