"Nagyon lenyűgözött Orbán Viktor intellektusa"

HírKlikk 2019. november 26. 07:21 2019. nov. 26. 07:21

Engem nagyon lenyűgözött Orbán Viktor személyisége, intellektusa, ahogy látja a világot, és ahogy el tudja magyarázni, mit gondol – többek között erről is beszélt Patrick J. Deneen a Mandinernek. Az amerikai politológus professzort, aki A liberalizmus kudarca című kötetének bemutatója alkalmából járt Budapesten, a kormányfő a Karmelita kolostorban fogadta november 14-én.

Több mint egy órát beszélgettünk Orbán Viktorral mindenféle előzetes megkötöttség nélkül és nyitottan – mondta Patrick J. Deneen a Mandinernek. A neves amerikai filozófus arról is beszélt, hogy érdekelte, mit mond a kormányfő Magyarország jövőjéről, és szóba került az itteni családpolitika.

Engem nagyon lenyűgözött Orbán Viktor személyisége, intellektusa, ahogy látja a világot, és ahogy el tudja magyarázni, mit gondol – tette hozzá. Orbán elmondta, hogy hetente egy napot olvasással tölt és rendszerint időt szakít rá, hogy a Magyarországra látogató gondolkodókkal eszmét cseréljen.

Találkozott Rod Dreherrel, Yoran Hazony-val... vajon hány másik politikai vezető szakít ilyesmire időt ma a világon? Lenyűgöző! Sokat tanultam, és ő is azt mondta, nagyon tetszik neki a könyvem – mondta Patrick J. Deneen.

Forrás: Mandíner