Orbán, az illiberális populizmus előfutára

HírKlikk 2019. szeptember 10. 09:23 2019. szept. 10. 09:23

„Hogyan mutál Orbán Magyarországa pszeudo-demokráciává” - ezzel a címmel közölt összeállítást a Die Presse konzervatív bécsi lap arról, hogy az angolszász világ politikai magazinjai keményen bírálják Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. Orbánnak nem túl jó a híre a nyugati világ sajtójának túlnyomó részében, és ezt ma már alighanem kénytelen elfogadni.

Az azonban alighanem megfeküdte a gyomrát, hogy a Foreign Affairs című tekintélyes folyóiratban Larry Diamond amerikai politológus (Stanford egyetem) „az illiberális populizmus hullámának előfutáraként minősítette, aki az EU-tagállamok között a demokrácia pusztulását vezényli le”.

Kovács Zoltán államtitkárnak kellett hadba állnia, hogy helyre tegye a dolgokat, és ő a folyóirat következő számában magas választási részvételről, csekély munkanélküliségről, a reálbérek rekord méretű növekedéséről, nagy gazdasági növekedésről, a terhesség-megszakítások és a válások csökkenő, valamint a házasságok és a születések növekvő számáról írt, no és belegázolt a mumus Soros Györgybe.”

Forrás: Hírklikk