Puzsér megsértődött: most kiszáll, de októberben visszaszáll

Föld S. Péter 2019. június 3. 15:42 2019. jún. 3. 15:42

Képzeljünk egy nagy világversenyt, legyen az tenisz, futball, vagy bármi más, ahol az egyik versenyzőnek nem tetszik, hogy selejtezőt kell vívnia másokkal, és ezért kijelenti, hogy ő csak a döntőben hajlandó megméretni magát. Valami hasonló történt Puzsér Róberttel is, aki a Facebookon jelentette be, hogy amennyiben a feltételek nem változnak, akkor ő nem hajlandó résztvenni ebben a bohózatban.

Az előválasztást nevezi Puzsér bohózatnak. S bár tény, hogy ennek a Magyarországon korábban ismeretlen intézménynek valóban vannak hiányosságai, jelenleg ez van, ez a realitás, ebben kell részt vennie mindazoknak, akik valóban szeretnék elmozdítani Budapest éléről Tarlós Istvánt, a Fidesz emberét, Orbán Viktor fővárosi helytartóját.

Puzsér Róbert nem tartozik azok közé, akik leváltanák Tarlóst. Ő maga mondta, még akkor, amikor bejelentkezett a főpolgármester-jelölti versengésbe, hogy neki nincs esélye Tarlóssal szemben, az a célja, hogy megmozdítsa Budapestet, és minél több embernek megmutassa a Sétáló Budapest nevű programját. Mely programról most ugyan azt írta, hogy nagyon erős és részletesen kidolgozott elképzelés, ám fél évvel ezelőtt még erről is más volt a véleménye. Akkor még azt nyilatkozta, hogy az ő dolga, hogy kitaláljon dolgokat, a szakembereké pedig, hogy az általa feltálalt víziókat részletesen kidolgozzák.

Puzsér népszerűsége Budapesten korábban sem volt egetverőnek mondható, a felmérések szerint mintegy öt százalékos volt a támogatottsága. Meg is sértődött ezért Puzsér a közvélemény-kutatókra, s elküldte őket melegebb éghajlatra. Az EP-választás eredményei aztán még a maradék talajt is kihúzták Puzsér lába alól. Az őt támogató pártok közül a Jobbik meggyengült, az LMP gyakorlatilag megsemmisült – ezt követően jött Puzsér bejelentése, vagyis, hogy ő csak a döntőben hajlandó megmérettetni magát.

Ennek szellemében írta a Facebookon, hogy „az előválasztáson való részvételem egyik feltétele az volt, hogy a balliberális tömb korrekt módon osztozzon a kerületi polgármester-jelöltségeken az engem támogató pártokkal. Május 26-án a Jobbik törpepárttá zsugorodott, az LMP összeomlott, a korrekt alku feltételei így számukra rendkívül szerény mértékűre szűkültek: az EP-választás eredménye alapján alig jár nekik valami. Lássuk, miként fest a korrekt osztozás a DK-MSZP-Momentum szövetség szerint… ha a fenti körülmények nem változnak, ebben a bohózatban nem veszek részt. Folytatom a kampányomat, én kínálom a legerősebb víziót, enyém a legjobb és legrészletesebb program: a főváros újratervezése autóról emberre és betonról zöldre, hogy Budapesten ne csak menni, de lenni is érdemes legyen. Az ellenzéket daráló ellenzéknek kellemes előválasztást kívánok! Októberben találkozunk.”

Hogy a Puzsérra leadott néhány szavazat hiányzik-e majd az ellenzéknek Tarlós ellenében, ma még nem tudni. Jó esély van arra, hogy nem, de októberig – Puzsér információi szerint ekkor lesznek az önkormányzati választások - még változhat a helyzet. Lehet, hogy éppen Puzsér indulása segít Tarlós Istvánnak, hogy továbbra is Orbán Viktor és a Fidesz helytartójaként igazgassa Budapestet.