Tordai: félmillióval vágott meg Kövér házmester

HírKlikk 2018. november 23. 07:00 2018. nov. 23. 07:00

Rekordbírságot javasol kiszabni Kövér László (58) házelnök Tordai Bence (37) párbeszédes képviselőre, amiért Polt Péter (63) legfőbb ügyészt bohócnak nevezte múlt héten a parlamentben. Kövér összesen 504 ezer forintra büntetné az ellenzéki politikust.

Tordai arra volt kíváncsi, hogy miért szabotálta az ügyészség a vádemelést az Elios-ügyben, amire Polt Péter igen szűkszavú választ adott.
 
Az ellenzéki képviselő egy piros bohóc orrot akart átadni a legfőbb ügyésznek a válasza után, mivel szerinte ennyire veszi komolyan a hivatását. Polt a kamerás honatya közeledésekor szó nélkül felállt helyéről és távozott az ülésteremből, amit Tordai levideózott.
 
A nagy nyilvánosság előtt tanúsított provokatív magatartás alkalmas volt arra, hogy jelentős mértékben csorbítsa a plenáris viták, közügyek megvitatásához méltó színvonalába vetett közbizalmat – indokolta döntését a házelnök.
 

Félmillióval vág meg Kövér házmester, mert felhívtam a figyelmet arra, hogy a főügyész viccet csinál az igazságszolgáltatásból, csak hogy mentse Orbán bűnöző vejét. Ez fájni fog, de nem állít meg minket!

– reagált Tordai a megbírságolására, és a Facebook-oldalán megadta pártja bankszámlaszámát, hogy anyagilag ne függjenek a házelnöki büntetésektől.

Forrás: Hírklikk