Mester Soma negyeddöntős az ökölvívó Eb-n

HírKlikk 2024. április 19. 20:20 2024. ápr. 19. 20:20

A 75 kilogrammban szereplő Mester Soma óriási hajrával megnyerte első mérkőzését, így bejutott a negyeddöntőbe a Belgrádban zajló ökölvívó Európa-bajnokság péntek versenynapján.

A magyar csapat a csütörtöki két győzelem után a délutáni program elején elkönyvelte első vereségét a szerb fővárosban, miután Kovács Kruzitó (60 kg) kikapott montenegrói riválisától. A napi mérlegen Mester Somának kellett javítania és ő egészen látványos produkcióval tette ezt meg.

A középsúlyú magyar az örmény Vahtang Harutyunjannal küzdött meg a nyolcaddöntőben, amelynek elején ellenfele valamivel pontosabb volt, így Mester hiába ment nagy iramot az első szakasz hajrájában, mind az öt pontozó az örményt látta jobbnak.

A második menetben Mester Soma folytatta nagy iramú bokszát, folyamatosan ment előre, és rengeteget ütött, ami láthatóan nem ízlett az örménynek, aki rendre fogásba menekült, vagy rádőlt riválisára. A sok szabálytalansággal sikeresen tördelte a mérkőzést, a menetet viszont a magyar nyerte, ami azt jelentette, hogy a harmadik három percnek döntetlenről vágtak neki a felek.

A zárómenetben az örmény látványosan fáradt, Mester Soma viszont nem lassított, valósággal zakatolt a ringben és rengeteg ütést indított. Az egyoldalú küzdelemben azonban néha figyelmetlenné vált és ellenfele egy-két kósza ütése eltalálta, az egyik ilyennél pedig – a szakasz felénél – számolt a magyarra a mérkőzésvezető. Ez a közjáték csak még elszántabbá tette a magyar öklözőt, aki a zárógongszóig folyamatosan ment előre és ütött, így végül egyhangú pontozással megérdemelt sikert aratott.

Forrás: MTI