Ha tél, akkor forralt bor

Veress Katka 2022. december 1. 15:00 2022. dec. 1. 15:00

A forralt bor a legnépszerűbb lélekmelegítő téli italunk. Készíthetjük vörös- vagy fehérborból is, de mindenképpen jó minőségű bort használjunk.

Hozzávalók: 

  • 7,5 dl bor
  • 1 darab narancs
  • 8 darab szegfűszeg
  • 2 darab fahéj
  • 2 darab ánizs
  • 2 ek cukor opcionális citrom

 

Elkészítés:

Karikázzuk fel a narancsot (és a citromot). Rakjuk az összes hozzávalót egy lábasba, kezdjük el melegíteni a bort. A cukrot vagy mézet annak megfelelően tegyük bele, hogy milyen fajta bort választottunk. Tegyük rá a fedőt, kis lángon főzzük, ha már gyöngyözik a bor, kapcsoljuk le alatta a lángot, nem szabad forrnia.

Tálalásnál kivehetjük a fahéj-, ánizs-, szegfűszegdarabokat a borból, de a hangulat kedvéért az se baj, ha benne maradnak. Ha szeretjük, szeleteljünk pluszban narancsszeleteket, és arra öntsük a forralt borunkat.